Zijn dslrs goed voor fotografie?

DSLR's zijn duurzaam, veelzijdig in hun vermogen om te combineren met talloze lenzen en hulpstukken, hebben een geweldige batterijduur en geven u een hogere opnamesnelheid met betere autofocus - dit zijn de redenen waarom fotografen dol zijn op dit type camera. Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 De beste DSLR's lopen niet zo ver achter op hun spiegelloze tegenhangers, zelfs vandaag de dag.

Zijn dslrs goed voor fotografie?

DSLR's zijn duurzaam, veelzijdig in hun vermogen om te combineren met talloze lenzen en hulpstukken, hebben een geweldige batterijduur en geven u een hogere opnamesnelheid met betere autofocus - dit zijn de redenen waarom fotografen dol zijn op dit type camera. Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 De beste DSLR's lopen niet zo ver achter op hun spiegelloze tegenhangers, zelfs vandaag de dag. Veel DSLR's bevatten moderne spiegelloze functies zoals 4K-video, fasedetectie op sensor, autofocus en effectieve liveweergavemodi. We denken echter dat er een handvol dslr-hoogtepunten zijn die speciale aandacht verdienen.

De Nikon D3500 is, was en zal misschien altijd de beste no-nonsense DSLR voor beginners zijn die je kunt krijgen, terwijl de Nikon D850 een stevige professionele camera is die een genot is om te gebruiken en de resolutie, opnamesnelheid en zelfs videomogelijkheden heeft om vandaag relevant te zijn. En voor liefhebbers doet de krachtige Canon EOS 90D alles wat de beste spiegelloze camera's in zijn klasse kunnen doen, met de bediening en optische zoeker van een DSLR. De langverwachte upgrade naar de geliefde Nikon D750 stelde ons zeker niet teleur. De Nikon D780 bevat dezelfde autofocus met fasedetectie op de sensor als de Nikon Z6 om dezelfde spiegelloze live weergaveprestaties te bieden - een groot voordeel voor foto's van foto's en vooral voor video.

Toegegeven, Nikon was een beetje traag van het doel, omdat Canon zijn eigen Dual Pixel CMOS AF in zijn DSLR's heeft gebruikt om jarenlang hetzelfde te doen. De D780 heeft echter niet alleen geavanceerde live view AF, hij wordt ook geleverd met een kantelbaar touchscreen met hoge resolutie, 4K UHD-video, dubbele UHS-II-compatibele geheugenkaartsleuven en continue opnamesnelheden tot 12 fps in live view-modus. Combineer dat met het solide ontwerp en de comfortabele grip en je hebt een camera die meteen een klassieker is. We ontdekten dat de D780, net als andere Nikon DSLR's, een goed doordacht ontwerp combineert met een solide constructie en een zeer bevredigende bediening.

Pentax lijkt mee te gaan in zijn eigen kleine bubbel, schijnbaar onaangetast door gebeurtenissen van buitenaf, dus vonden we de Pentax K-1 Mark II typisch solide maar onavontuurlijk in zijn specificaties toen we hem beoordeelden. Het heeft een robuuste, weerbestendige constructie en een zeer effectief beeldstabilisatiesysteem met sensorverschuiving dat werkt met elke aangesloten lens, in tegenstelling tot concurrerende Canon- en Nikon DSLR's, die geen stabilisatie in het lichaam hebben. Beter nog, de 5-assige stabilisator kan in trick-modi werken om anti-aliasingcorrectie te leveren, een toename van fijne details en textuur op basis van Pixel Shift door meerdere belichtingen, en zelfs een Astrotracer-modus om te voorkomen dat sterren door de lucht lijken te strepen. Met een 36 MP full-frame beeldsensor geeft de K-1 Mark II je zeker veel megapixels voor het geld, hoewel we denken dat het 33-punts autofocussysteem gedateerd aanvoelt en Live View-autofocus absoluut behoorlijk slecht is.

Voor DSLR-fans die een groot, solide, eersteklas en traditioneel cameragevoel willen, denken we echter dat deze camera nog steeds een sterke aantrekkingskracht heeft. Ondanks dat hij vier jaar geleden werd uitgebracht, denken we nog steeds dat de Nikon D7500 erkenning verdient als een van de beste DSLR's voor enthousiastelingen, zelfs nu. Het is een fatsoenlijke allrounder en Nikon's equivalent aan de Canon EOS 90D. Het biedt een iets snellere continue burst-opnamesnelheid bij 8 fps, hoewel het de resolutie van de 90D mist.

Het 51-punts autofocussysteem is betrouwbaar en heeft de mogelijkheid om 4K-video op te nemen. Het heeft een kantelbaar achterscherm in plaats van het volledig gearticuleerde ontwerp van de EOS 90D en vertrouwt op tragere contrast-AF in live view-modus, maar als u het grootste deel van uw opnamen via de zoeker doet, zijn dit kleine punten. Nikon-fans die van sportfotografie houden, willen misschien ook eens kijken naar de Nikon D500 (opent in een nieuw tabblad), maar dit is een veel duurdere camera en het wordt steeds moeilijker te vinden. DSLR-fans moeten weten dat er nog steeds geweldige DSLR's in de buurt zijn, en onze tijd met de D7500 heeft ons ervan overtuigd dat dit er een van is.

De Canon EOS 6D Mark II is al een tijdje uit en hoewel de specificaties nauwelijks geavanceerd zijn, is dit nog steeds een krachtige en veelzijdige DSLR voor fotografen die hun eerste stappen zetten in full-frame fotografie. Het belangrijkste van alles is dat we denken dat het veelzijdig, buitengewoon goed ontworpen en eenvoudig te gebruiken is. De 26-megapixelsensor is eerder goed dan geweldig, maar hij heeft wel Canon's Dual Pixel CMOS AF-systeem, dus de autofocus met live view is erg snel en effectief. Het 45-punts AF-systeem voor zoeker is ook redelijk goed, hoewel de scherpstelpunten allemaal naar het midden van het scherm zijn geclusterd.

De EOS 6D Mark II kan beelden vastleggen met 6,5 fps in burst-modus en heeft een uiterst nuttig vari-angle touchscreen-display. Het is enigszins overtroffen door de nieuwere Canon EOS RP en Canon's andere spiegelloze modellen, maar het is een solide koop die goedkoper is dan de Nikon D780 (hieronder). De K-70 is robuust gebouwd volgens een semi-professionele standaard, en met zijn slimme ontwerpkenmerken is de K-70 waarschijnlijk de beste allround Pentax-cameraliefhebber die fotografen op dit moment kunnen kopen. Ja, we hebben de veel nieuwere Pentax K-3 Mark III beoordeeld, maar voor ons is de K-70 een hoog watermerk voor Pentax D-SLR's en het is degene die we vandaag zouden kiezen.

Uniek onder Pentax DSLR's, maakt de K-70 gebruik van een combinatie van fasedetectie-AF en contrastdetectie-AF bij opnamen met live weergave. De resolutie van 24 MP is nog steeds concurrerend en het uitklapbare vari-hoekscherm zorgt ervoor dat de K-70 erg modern aanvoelt. Het enige dat ontbreekt, is 4K-video, en we moeten toegeven dat de batterijduur van 480 opnamen een beetje teleurstellend is voor een DSLR en ons voorzichtiger liet fotograferen tijdens een dagje uit in Londen. Aan de andere kant zijn er veel Pentax-lenzen om uit te kiezen, dus hoewel het merk Pentax niet langer dezelfde invloed heeft als Canon of Nikon, is het nog steeds een belangrijke kracht op de DSLR-markt.

Hij is Fellow van The Royal Society of Arts, heeft een Foundation Degree in Equitation Science en is een Master of Arts in Publishing. Hij is lid van Nikon NPS en is sinds de filmdagen Nikon-gebruiker met behulp van een Nikon F5 en zag de digitale overgang met Nikon's D-serie camera's en is tot op de dag van vandaag het jongste lid dat wordt gekozen in BEWA, The British Equestrian Writers' Association. Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven.

Met zijn eenvoudige bediening, eenvoudig te volgen geleidingsmodus en een sensor die geweldige resultaten oplevert, is het gemakkelijk in te zien waarom het altijd populair is. Voor degenen die wat meer te besteden hebben, dan is de Canon EOS 90D een uitstekende keuze. Het is nu een beetje aan de oude kant, maar het heeft toch een groot aantal verleidelijke specificaties. Dankzij zijn leeftijd is hij vaak ook verkrijgbaar voor een goede prijs.

Als je op zoek bent naar een full-frame sensor, dan is de Nikon D780 een fantastisch alternatief. In onze tests waren we onder de indruk van de levensduur van de batterij van de Nikon D3500, het gebruiksgemak en vooral de resultaten van de uitstekende sensor van de camera. De D3500 is het bewijs dat je geen fortuin hoeft te betalen om een geweldige camera te krijgen. De bedieningselementen zijn ontworpen om eenvoudig te zijn voor beginners, en in de juiste handen is het een match voor camera's die veel meer kosten.

Als u handmatige bedieningselementen wilt verkennen en wilt profiteren van een sensor die veel beter is dan elke sensor die u in een cameratelefoon aantreft, is de Nikon D3500 zeker moeilijk te verslaan. Canons beste budget DSLR, de Rebel SL3 - ook bekend als de EOS 250D buiten de VS - combineert een sterke functieset met geweldige bediening, ondanks zijn kleine formaat. Is nog kleiner, maar mist het uitklapbare LCD-scherm van deze camera, wat vooral handig is als je video wilt opnemen. Moeten full-frame ventilatoren met de relatief recente lancering van de Nikon D780 (hierboven) nog steeds rekening houden met de D750? Het antwoord is ja, want de D780 is geen vervanging voor deze camera, meer een duurder alternatief voor degenen die de nieuwste spiegelloze trucs in DSLR-vorm willen.

De belangrijkste verschillen tussen een DSLR op instapniveau en een meer geavanceerde DSLR zijn meestal in het ontwerp, de sensor en de opnamefuncties van de camera. DSLR's voor beginners zoals de Nikon D3500 zijn vaak kleiner dan hun meer premium equivalenten, wat belangrijk voor u kan zijn, hoewel dit meestal een gebrek aan weersbestendigheid en minder handmatige bediening betekent. Zie onze gedetailleerde Nikon D850 review voor meer informatie over deze camera. De op een na beste DSLR-camera op de lijst is de Pentax K1 II.

Toen ik de originele Pentax K1 voor het eerst uitprobeerde, wist ik dat Ricoh het hoogste punt bereikte met de camera. Qua functionaliteit heeft het alle vakjes en meer aangevinkt - de 5-assige beeldstabilisatie in het lichaam (IBIS), Pixel Shift die meerdere afbeeldingen maakt om één afbeelding met hoge resolutie te maken, evenals de Astrotracer-functie die automatisch de rotatie van de aarde compenseert bij het maken van foto's van sterren bewezen dat dit niet het geval was gewoon spiegelloze camera's die camera's nieuwe en opwindende technologieën leverden. Nadat ik de Nikon D810 nu vier jaar heb gebruikt, moet ik zeggen dat het moeilijk is om iets te vinden om over te klagen. Ik heb met deze camera over de hele wereld gereisd, gebruikt in allerlei weersomstandigheden - van zandduinen tot temperaturen onder het vriespunt op grote hoogte, en het heeft me nooit een keer in de steek gelaten.

Als u meer wilt weten over de Nikon D810 en nog veel meer beeldvoorbeelden, bekijk dan onze uitgebreide Nikon D810 review. Hoewel spiegelloze camera's over het algemeen naar voren komen, is gebruikerservaring een cruciale factor bij het kiezen van een camera. DSLR's hebben een heft en stevigheid die sommige fotografen geruststellend vinden. En de mogelijkheid om recht door de lens te kijken, kan de doorslaggevende factor zijn voor bepaalde shooters (vooral vergeleken met sommige spiegelloze camera's op instapniveau die geen elektronische zoeker hebben).

Voordat je koopt, moet je elk type camera uitproberen; degene die het beste aanvoelt, is de juiste keuze voor jou. Maar welke soort je ook koopt, je kunt geweldige foto's maken. DSLR's zijn een betaalbare manier om de sprong te maken van een cameratelefoon of een point-and-shoot compactcamera. Door het beste van de DSLR- en spiegelloze wereld te combineren, biedt de D780 een geweldige balans tussen functies, sensorresolutie, beeldkwaliteit, ergonomie, uitstekend autofocussysteem en prijs onder de huidige Nikon DSLR's.

Betaalbaardere DSLR's hebben meestal sensoren van APS-C-formaat, terwijl pro-vriendelijke DSLR's zoals de Nikon D850 full-frame camera's zijn. Hoewel sommige fotografen Canon DSLR's misschien willen afwijzen omdat ze minder dynamisch bereik of minder functies hebben in vergelijking met andere DSLR's op de markt, hebben de meeste van hen in de eerste plaats gewoon nooit Canon 5D-serie camera's gebruikt. Sterker nog, als u de voorkeur geeft aan de grotere handgrepen, handling en superieure batterijduur van DSLR's, om nog maar te zwijgen van hun omvangrijke lenscatalogi, dan is dit misschien een van de laatste keren dat u modellen zoals de D3500 en de D5600 nieuw kunt kopen. Er zijn de afgelopen maanden en jaren maar heel weinig DSLR's aangekondigd, maar de Rebel T8i is het antwoord voor fotografen die van een traditionele manier van fotograferen houden en op zoek zijn naar hun eerste „juiste camera”.

Er zijn de afgelopen maanden en jaren maar heel weinig DSLR's aangekondigd, maar de 850D is het antwoord voor fotografen die van een traditionele manier van fotograferen houden en op zoek zijn naar hun eerste „juiste camera”. Je zou kunnen stellen dat ondanks alle innovaties die zullen plaatsvinden in de spiegelloze wereld, veel fotografen de voorkeur zullen blijven geven aan DSLR's boven spiegelloos voor hun fotografiebehoeften. De meeste DSLR's zullen maximaal ongeveer 4.000 bedragen voor bruikbare afbeeldingen, en zelfs dan zou je een ton graan moeten verwachten. Als je op zoek bent naar een geüpgradede camera (in plaats van iets dat lijkt op wat je hebt), wil je misschien ook meer kijken naar de middenklasse Canon DSLR's in plaats van naar instapmodellen.

Dankzij hun uitstekende beeldkwaliteit en rijke camerafuncties hebben DSLR's zich bewezen als de tools waar veel fotografen elke dag op vertrouwen. Ten eerste bieden DSLR's nog steeds optische zoekers, wat nul vertraging veroorzaakt, iets wat spiegelloze camera's niet kunnen claimen (althans nog niet). Het nieuwe spiegelloze platform heeft de afgelopen jaren veel tijd gewonnen, DSLR's zijn nog steeds erg populair bij professionals uit de industrie vanwege hun betrouwbaarheid, kwaliteit en gebruiksgemak. .