Welke dslr-camera is het beste?

Pentax K-1 Mark II · 5.Nikon D7500, De beste camera's voor enthousiastelingen · Nikon D850 Review · Nikon D7500 review Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 De beste DSLR's lopen niet zo ver achter op hun spiegelloze tegenhangers, zelfs vandaag. Veel DSLR's bevatten moderne spiegelloze functies zoals 4K-video, fasedetectie op sensor, autofocus en effectieve liveweergavemodi.

Welke dslr-camera is het beste?

Pentax K-1 Mark II · 5.Nikon D7500, De beste camera's voor enthousiastelingen · Nikon D850 Review · Nikon D7500 review Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 De beste DSLR's lopen niet zo ver achter op hun spiegelloze tegenhangers, zelfs vandaag. Veel DSLR's bevatten moderne spiegelloze functies zoals 4K-video, fasedetectie op sensor, autofocus en effectieve liveweergavemodi. We denken echter dat er een handvol dslr-hoogtepunten zijn die speciale aandacht verdienen. De Nikon D3500 is, was en zal misschien altijd de beste no-nonsense DSLR voor beginners zijn die je kunt krijgen, terwijl de Nikon D850 een stevige professionele camera is die een genot is om te gebruiken en de resolutie, opnamesnelheid en zelfs videomogelijkheden heeft om vandaag relevant te zijn.

En voor liefhebbers doet de krachtige Canon EOS 90D alles wat de beste spiegelloze camera's in zijn klasse kunnen doen, met de bediening en optische zoeker van een DSLR. De langverwachte upgrade naar de geliefde Nikon D750 stelde ons zeker niet teleur. De Nikon D780 bevat dezelfde autofocus met fasedetectie op de sensor als de Nikon Z6 om dezelfde spiegelloze live weergaveprestaties te bieden - een groot voordeel voor foto's van foto's en vooral voor video. Toegegeven, Nikon was een beetje traag van het doel, omdat Canon zijn eigen Dual Pixel CMOS AF in zijn DSLR's heeft gebruikt om jarenlang hetzelfde te doen.

De D780 heeft echter niet alleen geavanceerde live view AF, hij wordt ook geleverd met een kantelbaar touchscreen met hoge resolutie, 4K UHD-video, dubbele UHS-II-compatibele geheugenkaartsleuven en continue opnamesnelheden tot 12 fps in live view-modus. Combineer dat met het solide ontwerp en de comfortabele grip en je hebt een camera die meteen een klassieker is. We ontdekten dat de D780, net als andere Nikon DSLR's, een goed doordacht ontwerp combineert met een solide constructie en een zeer bevredigende bediening. Pentax lijkt mee te gaan in zijn eigen kleine bubbel, schijnbaar onaangetast door gebeurtenissen van buitenaf, dus vonden we de Pentax K-1 Mark II typisch solide maar onavontuurlijk in zijn specificaties toen we hem beoordeelden.

Het heeft een robuuste, weerbestendige constructie en een zeer effectief beeldstabilisatiesysteem met sensorverschuiving dat werkt met elke aangesloten lens, in tegenstelling tot concurrerende Canon- en Nikon DSLR's, die geen stabilisatie in het lichaam hebben. Beter nog, de 5-assige stabilisator kan in trick-modi werken om anti-aliasingcorrectie te leveren, een toename van fijne details en textuur op basis van Pixel Shift door meerdere belichtingen, en zelfs een Astrotracer-modus om te voorkomen dat sterren door de lucht lijken te strepen. Met een 36 MP full-frame beeldsensor geeft de K-1 Mark II je zeker veel megapixels voor het geld, hoewel we denken dat het 33-punts autofocussysteem gedateerd aanvoelt en Live View-autofocus absoluut behoorlijk slecht is. Voor DSLR-fans die een groot, solide, eersteklas en traditioneel cameragevoel willen, denken we echter dat deze camera nog steeds een sterke aantrekkingskracht heeft.

Ondanks dat hij vier jaar geleden werd uitgebracht, denken we nog steeds dat de Nikon D7500 erkenning verdient als een van de beste DSLR's voor enthousiastelingen, zelfs nu. Het is een fatsoenlijke allrounder en Nikon's equivalent aan de Canon EOS 90D. Het biedt een iets snellere continue burst-opnamesnelheid bij 8 fps, hoewel het de resolutie van de 90D mist. Het 51-punts autofocussysteem is betrouwbaar en heeft de mogelijkheid om 4K-video op te nemen.

Het heeft een kantelbaar achterscherm in plaats van het volledig gearticuleerde ontwerp van de EOS 90D en vertrouwt op tragere contrast-AF in live view-modus, maar als u het grootste deel van uw opnamen via de zoeker doet, zijn dit kleine punten. Nikon-fans die van sportfotografie houden, willen misschien ook eens kijken naar de Nikon D500 (opent in een nieuw tabblad), maar dit is een veel duurdere camera en het wordt steeds moeilijker te vinden. DSLR-fans moeten weten dat er nog steeds geweldige DSLR's in de buurt zijn, en onze tijd met de D7500 heeft ons ervan overtuigd dat dit er een van is. De Canon EOS 6D Mark II is al een tijdje uit en hoewel de specificaties nauwelijks geavanceerd zijn, is dit nog steeds een krachtige en veelzijdige DSLR voor fotografen die hun eerste stappen zetten in full-frame fotografie.

Het belangrijkste van alles is dat we denken dat het veelzijdig, buitengewoon goed ontworpen en eenvoudig te gebruiken is. De 26-megapixelsensor is eerder goed dan geweldig, maar hij heeft wel Canon's Dual Pixel CMOS AF-systeem, dus de autofocus met live view is erg snel en effectief. Het 45-punts AF-systeem voor zoeker is ook redelijk goed, hoewel de scherpstelpunten allemaal naar het midden van het scherm zijn geclusterd. De EOS 6D Mark II kan beelden vastleggen met 6,5 fps in burst-modus en heeft een uiterst nuttig vari-angle touchscreen-display.

Het is enigszins overtroffen door de nieuwere Canon EOS RP en Canon's andere spiegelloze modellen, maar het is een solide koop die goedkoper is dan de Nikon D780 (hieronder). De K-70 is robuust gebouwd volgens een semi-professionele standaard, en met zijn slimme ontwerpkenmerken is de K-70 waarschijnlijk de beste allround Pentax-cameraliefhebber die fotografen op dit moment kunnen kopen. Ja, we hebben de veel nieuwere Pentax K-3 Mark III beoordeeld, maar voor ons is de K-70 een hoog watermerk voor Pentax D-SLR's en het is degene die we vandaag zouden kiezen. Uniek onder Pentax DSLR's, maakt de K-70 gebruik van een combinatie van fasedetectie-AF en contrastdetectie-AF bij opnamen met live weergave.

De resolutie van 24 MP is nog steeds concurrerend en het uitklapbare vari-hoekscherm zorgt ervoor dat de K-70 erg modern aanvoelt. Het enige dat ontbreekt, is 4K-video, en we moeten toegeven dat de batterijduur van 480 opnamen een beetje teleurstellend is voor een DSLR en ons voorzichtiger liet fotograferen tijdens een dagje uit in Londen. Aan de andere kant zijn er veel Pentax-lenzen om uit te kiezen, dus hoewel het merk Pentax niet langer dezelfde invloed heeft als Canon of Nikon, is het nog steeds een belangrijke kracht op de DSLR-markt. Hij is Fellow van The Royal Society of Arts, heeft een Foundation Degree in Equitation Science en is een Master of Arts in Publishing.

Hij is lid van Nikon NPS en is sinds de filmdagen Nikon-gebruiker met behulp van een Nikon F5 en zag de digitale overgang met Nikon's D-serie camera's en is tot op de dag van vandaag het jongste lid dat wordt gekozen in BEWA, The British Equestrian Writers' Association. Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven. Met zijn eenvoudige bediening, eenvoudig te volgen geleidingsmodus en een sensor die geweldige resultaten oplevert, is het gemakkelijk in te zien waarom het altijd populair is.

Voor degenen die wat meer te besteden hebben, dan is de Canon EOS 90D een uitstekende keuze. Het is nu een beetje aan de oude kant, maar het heeft toch een groot aantal verleidelijke specificaties. Dankzij zijn leeftijd is hij vaak ook verkrijgbaar voor een goede prijs. Als je op zoek bent naar een full-frame sensor, dan is de Nikon D780 een fantastisch alternatief.

In onze tests waren we onder de indruk van de levensduur van de batterij van de Nikon D3500, het gebruiksgemak en vooral de resultaten van de uitstekende sensor van de camera. De D3500 is het bewijs dat je geen fortuin hoeft te betalen om een geweldige camera te krijgen. De bedieningselementen zijn ontworpen om eenvoudig te zijn voor beginners, en in de juiste handen is het een match voor camera's die veel meer kosten. Als u handmatige bedieningselementen wilt verkennen en wilt profiteren van een sensor die veel beter is dan elke sensor die u in een cameratelefoon aantreft, is de Nikon D3500 zeker moeilijk te verslaan.

Canons beste budget DSLR, de Rebel SL3 - ook bekend als de EOS 250D buiten de VS - combineert een sterke functieset met geweldige bediening, ondanks zijn kleine formaat. Is nog kleiner, maar mist het uitklapbare LCD-scherm van deze camera, wat vooral handig is als je video wilt opnemen. Moeten full-frame ventilatoren met de relatief recente lancering van de Nikon D780 (hierboven) nog steeds rekening houden met de D750? Het antwoord is ja, want de D780 is geen vervanging voor deze camera, meer een duurder alternatief voor degenen die de nieuwste spiegelloze trucs in DSLR-vorm willen. De belangrijkste verschillen tussen een DSLR op instapniveau en een meer geavanceerde DSLR zijn meestal in het ontwerp, de sensor en de opnamefuncties van de camera.

DSLR's voor beginners zoals de Nikon D3500 zijn vaak kleiner dan hun meer premium equivalenten, wat belangrijk voor u kan zijn, hoewel dit meestal een gebrek aan weersbestendigheid en minder handmatige bediening betekent. Als je iemand bent die graag wil schakelen tussen het maken van foto's en het opnemen van video, is de D850 een serieuze blik waard, omdat hij ook fotografeert in 4K UHD. Bovendien is deze camera uitgebreid weerbestendig en zelfs de batterijgreep is beschermd tegen stof en water. De Nikon D850 is een camera die je overal mee naartoe kunt nemen en maximale resultaten behaalt zonder je zorgen te maken over de elementen.

Ondanks dat hij meer dan vijf jaar geleden werd uitgebracht, is de Canon EOS 5D Mark IV nog steeds het gekozen hulpmiddel van veel professionals. Alleen al vanwege de kwaliteit is het een must, want het maakt 30,4 MP foto's en opnames maakt in 4K DCI-video voor bioscoopachtige filmkwaliteit. De Canon EOS 90D, een ander nieuw (ish) model, past ook gemakkelijk in de „allrounder” -beugel voor wie op zoek is naar iets dat in staat is om van alles een beetje te doen. Net als de Nikon D780 deelt hij een deel van zijn technologie met een spiegelloos model - in dit geval de Canon EOS M6 Mark II.

De Nikon D780 maakt gebruik van een deel van de technologie die Nikon heeft gebruikt voor enkele van zijn spiegelloze opties, waardoor nieuwere specificaties naar meer traditionele lichamen worden gebracht voor degenen die de voorkeur geven aan een aantoonbaar ouderwetse manier van werken. Op dezelfde manier vertoont de Canon EOS 90D veel overeenkomsten met zijn spiegelloze stablemate, de Canon EOS M6 Mark II (opent in een nieuw tabblad) - zoals de sensor. Camera's zoals de Canon EOS Rebel T8i (ook bekend als de EOS 800D) en de Nikon D5600 zijn uitstekend geschikt voor beginners. Er is ook de nieuwere Canon EOS Rebel SL3 (ook bekend als EOS 250D).

Kijk voor meer geavanceerde functies en bediening naar de Nikon D500, Canon EOS 7D Mark II en de Canon EOS 90D. Dit zijn fantastische allrounders die verschillende soorten fotografie aankunnen - perfect voor de hobbyist. Als je iets anders wilt overwegen dan de twee grote slagmannen, kijk dan eens naar de Pentax KP - vooral als je een heleboel oude compatibele lenzen tot je beschikking hebt. Full-frame DSLR's zijn over het algemeen te vinden in de professionele categorie, maar voor de liefhebber heb je opties zoals de Canon EOS 6D Mark II.

Als je het beste van het beste wilt, kijk dan naar de Nikon D850, die nog steeds degene is die zelfs drie jaar na de release moet verslaan. Er is ook de Canon EOS 5D Mark III of mogelijk ook de Sony Alpha A99 II. Zowel de Nikon D780 als de Nikon D850 nemen de twee beste slots van onze gids, die je genoeg zouden moeten vertellen over hoe Nikon's DLSR-camera's presteren. Dus of je nu nieuw bent in fotografie of een doorgewinterde professional bent, Nikon DSLR-camera's zijn op dit moment enkele van de beste.

De meeste casual fotografen zullen de Canon EOS Rebel T8i vinden als de beste camera voor hen als ze op zoek zijn naar een DSLR-achtig systeem. Net als zijn voorgangers heeft de T8i een 45-punts autofocussysteem, maakt hij uitstekende foto's en heeft hij een aantal handige ingebouwde handleidingen om nieuwkomers te helpen de ins en outs van de camera te leren. Lees onze volledige Canon EOS Rebel T8i review. De beste DSLR-camera die we voor beginners hebben getest, is de Canon EOS Rebel T8i.

Het is een van de meest afgeronde DSLR's op instapniveau die we hebben getest. Het heeft een volledig gearticuleerd touchscreen, een 24-megapixel APS-C-sensor en 4k-videomogelijkheden, een zeldzaamheid voor veel beginnende DSLR's. De camera is ook zeer comfortabel om mee te fotograferen en heeft een zeer intuïtief menusysteem, met uitleg over instellingen voor beginnende gebruikers. De Canon EOS 90D DSLR is eenvoudig te gebruiken, comfortabel vast te houden, met stevige vinkjes in alle juiste vakjes om consistent foto's van hoge kwaliteit te produceren.

De Canon EOS 90D DSLR is de allround beste DSLR-camera. Het heeft ook WiFi, Bluetooth, een verplaatsbaar LED-scherm en maakt 4K-video. Een haalbare prijs, uiterst gemakkelijk mee te nemen (vooral omdat je voor het eerst went aan het niet fotograferen vanaf een smartphone), en solide instapspecificaties rondom maken het de beste DSLR-camera voor beginners. Zie onze gedetailleerde Nikon D850 review voor meer informatie over deze camera.

De op een na beste DSLR-camera op de lijst is de Pentax K1 II. Toen ik de originele Pentax K1 voor het eerst uitprobeerde, wist ik dat Ricoh het hoogste punt bereikte met de camera. Qua functionaliteit heeft het alle vakjes en meer aangevinkt - de 5-assige beeldstabilisatie in het lichaam (IBIS), Pixel Shift die meerdere afbeeldingen maakt om één afbeelding met hoge resolutie te maken, evenals de Astrotracer-functie die automatisch de rotatie van de aarde compenseert bij het maken van foto's van sterren bewezen dat dit niet het geval was gewoon spiegelloze camera's die camera's nieuwe en opwindende technologieën leverden. Nadat ik de Nikon D810 nu vier jaar heb gebruikt, moet ik zeggen dat het moeilijk is om iets te vinden om over te klagen.

Ik heb met deze camera over de hele wereld gereisd, gebruikt in allerlei weersomstandigheden - van zandduinen tot temperaturen onder het vriespunt op grote hoogte, en het heeft me nooit een keer in de steek gelaten. Als u meer wilt weten over de Nikon D810 en nog veel meer beeldvoorbeelden, bekijk dan onze uitgebreide Nikon D810 review. DSLR-camera's zijn lange tijd het favoriete hulpmiddel geweest van amateur- en professionele fotografen, met een breed scala aan keuzes die geschikt zijn voor bijna elke vaardigheden en elk budget. Nu hij een paar jaar oud is, is deze full-frame camera in prijs gedaald tot waar hij betaalbaar is voor degenen die fotografie geen fulltime beroep is.

Maar als je vooral dieren in het wild, sport of landschappen fotografeert, is dit een van de beste DSLR-camera's die je kunt kopen. De D780 is in feite een hybride van een full-frame DSLR en een spiegelloze camera zoals de originele Nikon Z6.Om te beginnen zijn de beste DSLR-camera's vaak populair bij beginners, vanwege hun optische zoekers, uitstekende batterijduur en robuuste bouw. Het is ook in veel opzichten een uitstekende camera, met een 25,7 MP APS-C-sensor die beelden van adembenemende schoonheid kan maken. Deze categorie vertegenwoordigt een van de grote onderscheidende factoren tussen high-end modellen en meer consumentgerichte camera's.

Het is waar dat de beste spiegelloze camera's nu populairder zijn, en dat veel fabrikanten, waaronder Canon en Nikon, schijnbaar zijn gestopt met het maken van digitale reflexcamera's met één lens. Deze camera is beschermd tegen de elementen omdat de allround weersafdichting het binnendringen van water en stof voorkomt. Deze DSLR op instapniveau is kleiner en lichter dan andere DSLR's met crop-sensor in Canons assortiment, waardoor hij gemakkelijker mee te nemen is voor uitgebreide opnamesessies. Deze camera is echter niet de beste bij het opnemen van video, omdat hij maximaal 1080p is en geen microfoonaansluiting heeft.

Als u geïnteresseerd bent in het vastleggen van snelle actie en het werken met grote lenzen, zoek dan naar een camera met een joystickbediening op het achterpaneel, het is handig voor interface met het autofocussysteem. Natuurlijk kunnen er verschillen zijn in resolutie en dynamisch bereik ten gunste van Nikon, maar aan het eind van de dag wordt het succes van een camerasysteem niet bepaald door een of twee van dergelijke factoren. .