Waarom zijn dslr-camera's beter?

DSLR's zijn duurzaam, veelzijdig in hun vermogen om te combineren met talloze lenzen en hulpstukken, hebben een geweldige batterijduur en geven u een hogere opnamesnelheid met betere autofocus, dit zijn de redenen waarom fotografen dol zijn op dit type camera. Laten we beginnen met de basis en kijken naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten camera's.

Waarom zijn dslr-camera's beter?

DSLR's zijn duurzaam, veelzijdig in hun vermogen om te combineren met talloze lenzen en hulpstukken, hebben een geweldige batterijduur en geven u een hogere opnamesnelheid met betere autofocus, dit zijn de redenen waarom fotografen dol zijn op dit type camera. Laten we beginnen met de basis en kijken naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten camera's. De sleutel zit in de namen. dslr staat voor Digital Single Lens Reflex, die werkt door het licht dat een spiegel raakt met een hoek van 45 graden.

Dat licht gaat recht omhoog in een optische zoeker waardoor je precies kunt zien waar de lens naar kijkt. Dit is een echt optisch pad, zonder digitale verwerking in het midden. Met spiegelreflexcamera's kunnen deskundige fotografen van lenzen wisselen en de juiste lens kiezen voor de gegeven opnamesituatie. DSLR verwijst naar spiegelreflexcamera's die digitale foto's maken en de weinige camera's die nog steeds op de markt zijn die nog steeds film gebruiken, worden simpelweg spiegelreflexcamera's genoemd.

DSLR-camera's zijn verreweg de standaard, meest populaire camerakeuze. Ze zijn veelzijdig en bieden professionele foto's met een hoge beeldkwaliteit. Ze kunnen ook werken met een reeks verwisselbare lenzen. De eerste camera's van deze soort die echt populair werden, waren Micro Four Thirds-modellen, die handelden op het idee dat het totale systeem veel kleiner en lichter was dan hun DSLR-equivalenten.

DSLR's kunnen ook worden geleverd met LCD-zoekers, zoals bij point-and-shoot digitale camera's, wat handig is voor situaties waarin een optische zoeker niet kan worden gebruikt, bijvoorbeeld onderwaterfotografie. Als je voor het minste geld een volledig uitgeruste, 'juiste' camera met een zoeker wilt, dan is een DSLR nog steeds de goedkoopste optie, maar hij komt een stuk dichterbij tussen de twee. Hoewel het relatief zeldzaam is in de huidige line-ups, hebben sommige spiegelloze camera's op instapniveau daarentegen helemaal geen zoekers. Spiegelloze camera's bieden routinematig minimaal 10 fps, waarbij sommige high-end modellen 20 fps of 30 fps leveren bij volledige resolutie, met continue autofocus tussen elke opname.

Zelfs zeer eenvoudige DSLR's bieden graag 600 opnamen per batterijlading, maar de Nikon D3500 op instapniveau (opent in nieuw tabblad) DSLR kan bijvoorbeeld tot 1.550 beelden vastleggen met één keer opladen. DSLR's en spiegelloze camera's tonen beide de scène door de cameralens zelf terwijl je de foto samenstelt, maar de manier waarop ze het weergeven is compleet anders. Spiegelloze camera's hebben ook meer kans dan een vergelijkbaar geprijsde DSLR om een touchscreen te hebben en lijken dus meer op het gebruik van een smartphonecamera. Wanneer u een foto maakt, klapt de spiegel omhoog zodat het beeld vervolgens naar de achterkant van de camera kan gaan waar de sensor aan het beeld wordt blootgesteld.

Maar toen de vraag naar live view-opnamen met behulp van het achterscherm groeide, moesten DSLR's overschakelen naar autofocussystemen die het beeld gebruikten dat op de sensor zelf werd gevormd. Bovendien kunt u over het algemeen adapters kopen om lenzen van DSLR-formaat te gebruiken op een spiegelloze camera die is gemaakt door dezelfde fabrikant (zoals voor Canon of Sony). Toch, als het gaat om 6K- en 8K-opname, onbewerkte of 10-bits video, hoge framesnelheden en meer, gaat alle inspanning en ontwikkelingswerk naar spiegelloze camera's.