Is dslr nog steeds waard om te kopen?

Een bezoek aan een plaatselijke camerawinkel is een uitstekende plek om te beginnen. De echte tests voor elektronische zoekers zijn weinig licht en actie, dus kijk of u beide zoekertypen ook in deze scenario's kunt ervaren.

Is dslr nog steeds waard om te kopen?

Een bezoek aan een plaatselijke camerawinkel is een uitstekende plek om te beginnen. De echte tests voor elektronische zoekers zijn weinig licht en actie, dus kijk of u beide zoekertypen ook in deze scenario's kunt ervaren. Maar verder zijn er vrijwel geen universele redenen waarom we vandaag een dslr boven spiegelloos kunnen aanbevelen. Ondanks het feit dat DSLR's een lange levensduur hebben, daalt de waarde van een gebruikte camera vaak snel.

Zoals u weet, brengen reguliere cameramerken, zoals Canon en Nikon, minstens één keer per jaar nieuwe cameramodellen uit. Hierdoor daalt de waarde van oudere modellen snel. Dus, moet je een digitale spiegelreflexcamera kopen? Over het algemeen bieden digitale spiegelreflexcamera's meer flexibiliteit en functionaliteit dan traditionele filmcamera's. U kunt de juiste DSLR voor uw fotografiebehoeften vinden door zorgvuldig te kijken naar functies en functies.

Digitale spiegelreflexcamera's zijn ongelooflijk populair geworden omdat ze geweldige foto's maken. Nadat je je digitale spiegelreflexfoto's hebt gemaakt, kun je ze delen met familie en vrienden op sociale media, ze e-mailen naar vrienden of ze afdrukken voor het nageslacht. Waarom zou je eigenlijk een DSLR kopen? De meeste mensen zullen deze vraag beantwoorden door te zeggen dat DSLR's een betere beeldkwaliteit bieden dan point-and-shoot camera's. Dit is absoluut waar, maar het is niet de enige reden om een DSLR te kopen.

Het grootste voordeel is om flexibiliteit te krijgen bij het maken van foto's. DSLR's helpen u niet alleen bij het maken van foto's van goede kwaliteit, maar helpen u ook om de camera te gebruiken zoals u dat wilt. Afgezien van deze redenen hebben DSLR's nog tal van andere functies te bieden. Laten we dus eens kijken naar wat ze zijn en wat een DSLR een betere koop maakt dan een point-and-shoot.

De 5DS biedt de hoogste resolutie die beschikbaar is in het Canon-ecosysteem. Over het algemeen bieden DSLR's alles tussen 20-30 megapixels in resolutie, wat genoeg is voor het meeste werk, maar ik heb meer nodig. Het Canon-ecosysteem heeft veel verschillende lenzen met EF-vatting waaruit ik kan kiezen. Ik zie niet dat er de komende 30+ jaar een tekort is aan EF-lenzen op de gebruikte markt.

Canon produceerde consistent scherpe professionele lenzen die veel details oplossen, zelfs bij het beest van 50 megapixels. Ik hou echt van de MF Hasselblad SLR-ervaring op heuphoogte. Wat een DSLR-ervaring betreft, hou ik van de EVF WYSIWYG in spiegelloze camera's. Aangezien ML pas 5 of 6 jaar serieus wordt genomen, zal er al 20 jaar veel meer DSLR zijn.

In een recente les die ik volgde, waren er bijvoorbeeld slechts drie spiegelloze gebruikers vergeleken met 12 DSLR-gebruikers. Afhankelijk van het gebruik, ik ben geruime tijd weggekomen met een 20mp 5D Mark II zonder dat iemand klaagde. Zelfs voor grootformaat prints-A1-A2 posters, billboards, acrylprint, enz. Vanwege de kijkafstand heb je niets meer dan 10 MP nodig.

Ze gebruiken meestal zeer lage of lage dpi-nummers. Ik heb jaren en jaren geschoten met een 16 MP en een 20 MP-body, en ervoer een aantal zeer reële beperkingen met het aantal pixels. Ik fotografeer nu met een 30 MP 5D-markering 4, en de extra MP heeft me in staat gesteld de bestanden te gebruiken op manieren die ik geen 16 of 20 MP-bestanden kon gebruiken. Ik heb 48 bij 32 afdrukken met enige regelmaat gemaakt, en ik vind de manier waarop de details veel beter worden opgelost met deze 30 MP-bestanden.

Mijn D800 is geweldig omdat ik NEGEN jaar oud ben. CPS was voor het grootste deel IMO redelijk goed, behalve de 30% van de tijd dat ze 2 of 3 pogingen nodig hadden of gewoon zeiden dat er niets mis is met de camera. Wat Nikon betreft, hebben ze andere ideeën over indie-reparatieplaatsen. Ik heb nog steeds interesse in een D7500 en D850 ondanks de ondergang van de F-mount.

Ik heb al bijna 2 dozijn lenzen en 3 andere lichamen. Ik schakel in de toekomst over naar Z. Voor mij en wat ik leuk vind in een camerabehuizing, is er nog een argument ten gunste van DSLR's. Ik wil een grote camera met een behoorlijke kracht.

De spiegelloze lichamen die ik heb uitgeprobeerd zijn in dit opzicht vreselijk. Ze zijn nietig en balanceren niet zoals ik wil met mijn 300-800 mm Sigma gemonteerd op een volledige cardanische kop. Ik hoop dat ze in de nabije toekomst veel grotere, zwaardere FF-spiegelloze lichamen maken. Hopelijk, wanneer Canon uitkomt met een echte professionele spiegelloze behuizing, heeft het een grote ingebouwde verticale grip en nadert het de grootte en het gewicht van de 1Dx-serie DSLR's.

DSLR's zijn nog steeds relevant, maar alleen voor sommige fotografen. DSLR's bieden functies die u niet kunt vinden in spiegelloos, zoals een optische zoeker - voor een scherpe, heldere weergave - evenals een lange batterijduur, een lager prijskaartje en een betere lensselectie (in het algemeen). Maar spiegelloze camera's zijn nu de focus van de meeste camerafabrikanten, dus verwacht niet veel updates voor de huidige DSLR-serie. Het debat over DSLR versus spiegelloos is de sleutel tot het kopen van een camera.

Hier ziet u hoe de twee typen zich verhouden. Maar de DSLR is nog niet helemaal dood. Verschillende oudere modellen zijn nog steeds beschikbaar en nog steeds het overwegen waard. Nieuwe kunnen nog steeds van Nikon en Canon komen en zullen vrijwel zeker van Pentax komen.

En tweedehands modellen zijn ook zeker de moeite van het bekijken waard, vooral als de prijzen dalen. Dus het debat over DSLR versus spiegelloze camera is nog niet helemaal voorbij. Spiegelloze camera's haalden pas zeer recent de procentuele verkoop van DSLR's in op een aanzienlijk lager totaal verkoopvolume. Bij point-and-shoot camera's wordt het diafragma automatisch geregeld, maar in DSLR's kan het handmatig door de gebruiker worden bediend.

De eerste stap om te beslissen of een DSLR geschikt voor u is, is bepalen wat u hoopt te bereiken door er een te gebruiken. Canon kondigde onlangs aan dat het binnenkort de productie van DSLR-camera's zou pauzeren en zich zou concentreren op spiegelloze camera's. Er zijn een aantal accessoires die kunnen worden gebruikt met DSLR's, die helpen bij het verbeteren van de functionaliteit en prestaties. Optische zoekers bieden de meest nauwkeurige kijk op de scène, en als dat belangrijk voor je is, dan is een DSLR de juiste keuze.

In zekere zin hebben spiegelloze camera's het debat 'gewonnen', omdat er nu maar heel weinig nieuwe DSLR's worden uitgebracht. Er zou echter kunnen worden gesteld dat degenen met een beperkt budget die niet streven naar het allerbeste dat er is, doorgaans een beter gespecificeerde oudere DSLR zullen vinden voor een vergelijkbaar bedrag aan contant geld dan ze een nieuwer spiegelloos equivalent zouden vinden. Hoewel deze problemen steeds minder vaak voorkomen, kunnen elektronische zoekers gewoon niet concurreren met de helderheid en scherpte die DSLR optische zoekers bieden. Tegenwoordig zouden de meeste professionals, en zeker hun klanten, het moeilijk hebben om veel verschil te zien tussen de output van een eersteklas DSLR, met een fysiek grote sensor en fysiek grote lens - in theorie met een beter oplossend vermogen - en een vlaggenschip spiegelloze camera met misschien een vergelijkbare- sensor van formaat, plus een fysiek kleinere lens die eraan is bevestigd.

Hoewel een DSLR gemiddeld omvangrijker en iets zwaarder kan zijn dan het spiegelloze equivalent om mee te beginnen, hebben fotografen de gemoedsrust dat ze veel, veel meer foto's uit de DSLR direct uit de doos halen voordat ze een waarschuwing voor een lege batterij beginnen te krijgen. Dus als u een camera wilt waarop u de gebruikte lens kunt verwisselen om het beste bij het onderwerp en de omstandigheden te passen, in plaats van alleen te vertrouwen op de auto-alles-aard van een smartphone, is het de moeite waard om letterlijk een DSLR en het dichtstbijzijnde spiegelloze equivalent af te wegen om te zien wat voor u het beste voelt. Sommige spiegelloze camera's bieden een elektronische zoeker (EVF), een klein scherm met hoge resolutie in een oculair dat de optische zoeker van een DSLR simuleert. Een externe afstandsbediening is een ander accessoire dat ook kan worden gebruikt met DSLR's om op afstand toegang te hebben tot de camerafuncties.

.