Hoe start je een dslr-camera?

Leer de 'Belichtingsdriehoek' · 4.ISO is een maat voor hoe gevoelig de sensor van uw camera is voor licht. De term is ontstaan in filmfotografie, waar film met verschillende gevoeligheden kan worden gebruikt, afhankelijk van de opnameomstandigheden, en het is niet anders in digitale fotografie.

Hoe start je een dslr-camera?

Leer de 'Belichtingsdriehoek' · 4.ISO is een maat voor hoe gevoelig de sensor van uw camera is voor licht. De term is ontstaan in filmfotografie, waar film met verschillende gevoeligheden kan worden gebruikt, afhankelijk van de opnameomstandigheden, en het is niet anders in digitale fotografie. De ISO-gevoeligheid wordt numeriek weergegeven van ISO 100 (lage gevoeligheid) tot ISO 6400 (hoge gevoeligheid) en verder, en regelt de hoeveelheid licht die de sensor nodig heeft om een bepaalde belichting te bereiken Bij ISO 100, vertoont het beeld geen tekenen van ruis (zelfs bij het bekijken van de 100% bijsnijden (rechts) Dit beeld werd genomen toen de zon onderging, wat betekent dat er niet veel omgevingslicht was. Daarom is dit opgenomen met ISO4000, maar je kunt heel duidelijke ruis zien in de 100% crop (rechts) De meeste digitale spiegelreflexcamera's hebben nu een 'Auto-ISO'-functie, waarbij de camera de ISO instelt afhankelijk van de hoeveelheid licht waarin je fotografeert, waardoor deze zo laag mogelijk blijft.

Auto-ISO is een erg handig hulpmiddel bij het starten met uw camera, omdat u hiermee een bovengrens kunt definiëren, e. Waar de beelden te luidruchtig worden, zoals ISO1600 of 3200, en het vervolgens vergeten tot situaties waarin u specifiek de automatische instelling wilt overschrijven, bijvoorbeeld als u landschapsfoto's maakt met een statief, kunt u het zich veroorloven om de laagst mogelijke ISO te gebruiken. Ze hebben allemaal het netto-effect dat ze de hoeveelheid licht met een factor 4 verminderen, waardoor de verandering in diafragma wordt tegengegaan. Het is gewoon een kwestie van begrijpen dat ze allemaal met elkaar verbonden zijn, en dus zal het veranderen van de ene instelling een verandering in een andere veroorzaken.

Bij het maken van een foto, met behulp van elke vorm van automatische belichtingsberekening (bijv. Diafragmaprioriteitsmodus, sluiterprioriteitsmodus, Auto-ISO, enz.) probeert de camera altijd een 'gemiddelde' belichting te berekenen. Het beoordeelt de hele scène, zowel lichte als donkere gebieden, en bepaalt de belichting zodat alle tonen binnen het hele beeld gemiddeld 18% grijs zijn - het 'midden' grijs genoemd. Gemiddeld — De camera beoordeelt de tonen over het hele beeld van hoek tot hoek en stelt de scène op basis van die beoordeling bloot aan 18% grijs.

Als een scène voornamelijk heldere tonen bevat en te donker wordt weergegeven, bijvoorbeeld een helderwitte sneeuwscène (die doorgaans wordt teruggebracht tot 18% grijs door het standaard meetsysteem), kunt u positieve belichtingscompensatie toepassen om de camera te laten weten dat de scène lichter moet zijn dan midden grijs. Omgekeerd, als een scène voornamelijk donkere tonen bevat en te licht wordt weergegeven, bijvoorbeeld een donkere nachtscène (die doorgaans wordt verhoogd tot 18% grijs door het standaardmeetsysteem), kunt u negatieve belichtingscompensatie toepassen om de camera te laten weten dat de scène donkerder moet zijn dan middengrijs. Nieuwe DSLR's kunnen worden geleverd met meer dan 50 scherpstelpunten en de verleiding is om het te laten bij volledig automatische scherpstelpuntselectie, met de gedachte dat de camera het juiste scherpstelpunt kan selecteren. Alleen jij weet echter waar je je op wilt concentreren, en er is geen betere manier dan ervoor te zorgen dat het juiste onderwerp scherp is dan door één focuspunt te gebruiken en dat focuspunt op het onderwerp te plaatsen.

Elliot is ook te vinden op zijn website, op Twitter, Flickr en 500px. Wanneer u op de ontspanknop drukt, klapt de spiegel omhoog in de camera, uit de weg van de sensor. Vervolgens gaat het licht door op de sensor om het beeld op te nemen. Dit is de reden waarom, wanneer je een foto maakt met een DSLR-camera, de zoeker donker wordt als je op de ontspanknop drukt.

De spiegel reflecteert niet langer het licht, waardoor de zoeker donker wordt. Belichtingscompensatie wordt gebruikt wanneer uw camera is ingesteld op een van de automatische belichtingsmodi. Vervolgens kunt u de belichtingscompensatie gebruiken om een belichting aan te passen waar u niet tevreden mee bent. Misschien heb je een foto gemaakt en is deze te fel.

U kunt de belichtingscompensatie instellen op -1 of -2 en kijken of deze er beter uitziet. Het tegenovergestelde kan worden gedaan om meer licht toe te voegen aan een afbeelding die er te donker uitziet. De Nikon D3500 en Nikon D5600 - beide uitstekende beginnerscamera's - zijn officieel stopgezet door Nikon. Dat betekent niet dat je er geen moet overwegen om er een te kopen.

Als je probeert je weg te vinden in handmatige instellingen zoals diafragma en sluitertijd, wat een van de belangrijkste voordelen van een DSLR is, dan heb je idealiter een model nodig dat klein en licht is. Dit betekent dat de kans groter is dat u het regelmatig uitschakelt en die bedieningselementen onder de knie krijgt. De meest beginnersvriendelijke camera's, zoals de Nikon D3500 en Canon 250D, zijn meestal bijzonder klein voor DSLR's, dus bekijk die eens goed. De beste camera voor beginners is gemakkelijk te gebruiken, maar met de extra reikwijdte van verwisselbare lenzen en handmatige bediening.

Als je de lens van een DSLR haalt en in de lenshouder kijkt, zie je de spiegel rond een hoek van 45 graden zitten. De twee accessoires die ik je aanbeveel voor je DSLR te kopen, zijn een zonnekap, ook wel zonnekap genoemd, en een helder UV-filter. Nikon heeft misschien al een tijdje geen nieuwe DSLR's op instapniveau aangekondigd, maar de D3500 blijft een uitstekende optie voor degenen die nieuw zijn in fotografie. Om te beginnen is het de kleinste en lichtste DSLR met een scharnierend scherm, wat betekent dat het niet intimiderend groot is als sommige van zijn rivalen.

De lens op DSLR's zoomt niet met knoppen zoals een point-and-shoot; je moet de grote ring erop draaien om in en uit te zoomen. Er is veel te leren als u het meeste uit uw DSLR wilt halen, maar laten we beginnen met het onderzoeken van elk van deze onderwerpen. Het gebruik van de diafragma-prioriteitsmodi en de sluiterprioriteitsmodi beperkt alleen wat u met uw DSLR-camera kunt doen. Pak een comfortabele nekriem in die je wat verlichting geeft van het gewicht van je DSLR zonder in je schouder te graven.

Het verschil tussen een DSLR-camera en de andere camera's die tegenwoordig op de markt zijn, is dat een DSLR dit spiegel- en prismasysteem heeft dat wordt gebruikt om licht naar de zoeker te sturen. Een DSLR is een redelijk robuust apparaat, maar het is nog steeds een stuk elektronica met een aantal glascomponenten, en als zodanig moet er wel voor worden gezorgd. Echter, lang na de lancering heeft het nog steeds slechts drie native DX-formaat lenzen, dus dat is een teleurstelling - het betekent dat je voorlopig vastzit aan het gebruik van oudere DSLR-lenzen via Nikon's FTZ-adapter, of grotere en duurdere full-frame Nikkor Z-lenzen die beperkt zijn voor groothoekfotografie vanwege de de 'gewasfactor' van de kleinere sensor. .