Zijn dslr-camera's goed voor fotografie?

DSLR's zijn duurzaam, veelzijdig in hun vermogen om te combineren met talloze lenzen en hulpstukken, hebben een geweldige batterijduur en geven u een hogere opnamesnelheid met betere autofocus - dit zijn de redenen waarom fotografen dol zijn op dit type camera. dslr-camera's zijn verreweg de standaard, meest populaire camerakeuze.

Zijn dslr-camera's goed voor fotografie?

DSLR's zijn duurzaam, veelzijdig in hun vermogen om te combineren met talloze lenzen en hulpstukken, hebben een geweldige batterijduur en geven u een hogere opnamesnelheid met betere autofocus - dit zijn de redenen waarom fotografen dol zijn op dit type camera. dslr-camera's zijn verreweg de standaard, meest populaire camerakeuze. Ze zijn veelzijdig en bieden professionele foto's met een hoge beeldkwaliteit. Ze kunnen ook werken met een reeks verwisselbare lenzen.

Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 We denken echter dat er een handvol DSLR-hoogtepunten zijn die speciale aandacht verdienen. De Nikon D3500 is, was en zal misschien altijd de beste no-nonsense DSLR voor beginners zijn die je kunt krijgen, terwijl de Nikon D850 een stevige professionele camera is die een genot is om te gebruiken en de resolutie, opnamesnelheid en zelfs videomogelijkheden heeft om vandaag relevant te zijn. En voor liefhebbers doet de krachtige Canon EOS 90D alles wat de beste spiegelloze camera's in zijn klasse kunnen doen, met de bediening en optische zoeker van een DSLR. De langverwachte upgrade naar de geliefde Nikon D750 stelde ons zeker niet teleur.

De Nikon D780 bevat dezelfde autofocus met fasedetectie op de sensor als de Nikon Z6 om dezelfde spiegelloze live weergaveprestaties te bieden - een groot voordeel voor foto's van foto's en vooral voor video. Toegegeven, Nikon was een beetje traag van het doel, omdat Canon zijn eigen Dual Pixel CMOS AF in zijn DSLR's heeft gebruikt om jarenlang hetzelfde te doen. De D780 heeft echter niet alleen geavanceerde live view AF, hij wordt ook geleverd met een kantelbaar touchscreen met hoge resolutie, 4K UHD-video, dubbele UHS-II-compatibele geheugenkaartsleuven en continue opnamesnelheden tot 12 fps in live view-modus. Combineer dat met het solide ontwerp en de comfortabele grip en je hebt een camera die meteen een klassieker is.

We ontdekten dat de D780, net als andere Nikon DSLR's, een goed doordacht ontwerp combineert met een solide constructie en een zeer bevredigende bediening. Pentax lijkt mee te gaan in zijn eigen kleine bubbel, schijnbaar onaangetast door gebeurtenissen van buitenaf, dus vonden we de Pentax K-1 Mark II typisch solide maar onavontuurlijk in zijn specificaties toen we hem beoordeelden. Het heeft een robuuste, weerbestendige constructie en een zeer effectief beeldstabilisatiesysteem met sensorverschuiving dat werkt met elke aangesloten lens, in tegenstelling tot concurrerende Canon- en Nikon DSLR's, die geen stabilisatie in het lichaam hebben. Beter nog, de 5-assige stabilisator kan in trick-modi werken om anti-aliasingcorrectie te leveren, een toename van fijne details en textuur op basis van Pixel Shift door meerdere belichtingen, en zelfs een Astrotracer-modus om te voorkomen dat sterren door de lucht lijken te strepen.

Met een 36 MP full-frame beeldsensor geeft de K-1 Mark II je zeker veel megapixels voor het geld, hoewel we denken dat het 33-punts autofocussysteem gedateerd aanvoelt en Live View-autofocus absoluut behoorlijk slecht is. Voor DSLR-fans die een groot, solide, eersteklas en traditioneel cameragevoel willen, denken we echter dat deze camera nog steeds een sterke aantrekkingskracht heeft. Ondanks dat hij vier jaar geleden werd uitgebracht, denken we nog steeds dat de Nikon D7500 erkenning verdient als een van de beste DSLR's voor enthousiastelingen, zelfs nu. Het is een fatsoenlijke allrounder en Nikon's equivalent aan de Canon EOS 90D.

Het biedt een iets snellere continue burst-opnamesnelheid bij 8 fps, hoewel het de resolutie van de 90D mist. Het 51-punts autofocussysteem is betrouwbaar en heeft de mogelijkheid om 4K-video op te nemen. Het heeft een kantelbaar achterscherm in plaats van het volledig gearticuleerde ontwerp van de EOS 90D en vertrouwt op tragere contrast-AF in live view-modus, maar als u het grootste deel van uw opnamen via de zoeker doet, zijn dit kleine punten. Nikon-fans die van sportfotografie houden, willen misschien ook eens kijken naar de Nikon D500 (opent in een nieuw tabblad), maar dit is een veel duurdere camera en het wordt steeds moeilijker te vinden.

DSLR-fans moeten weten dat er nog steeds geweldige DSLR's in de buurt zijn, en onze tijd met de D7500 heeft ons ervan overtuigd dat dit er een van is. Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven. Met zijn eenvoudige bediening, eenvoudig te volgen geleidingsmodus en een sensor die geweldige resultaten oplevert, is het gemakkelijk in te zien waarom het altijd populair is.

Voor degenen die wat meer te besteden hebben, dan is de Canon EOS 90D een uitstekende keuze. Het is nu een beetje aan de oude kant, maar het heeft toch een groot aantal verleidelijke specificaties. Dankzij zijn leeftijd is hij vaak ook verkrijgbaar voor een goede prijs. Als je op zoek bent naar een full-frame sensor, dan is de Nikon D780 een fantastisch alternatief.

In onze tests waren we onder de indruk van de levensduur van de batterij van de Nikon D3500, het gebruiksgemak en vooral de resultaten van de uitstekende sensor van de camera. De D3500 is het bewijs dat je geen fortuin hoeft te betalen om een geweldige camera te krijgen. De bedieningselementen zijn ontworpen om eenvoudig te zijn voor beginners, en in de juiste handen is het een match voor camera's die veel meer kosten. Als u handmatige bedieningselementen wilt verkennen en wilt profiteren van een sensor die veel beter is dan elke sensor die u in een cameratelefoon aantreft, is de Nikon D3500 zeker moeilijk te verslaan.

Canons beste budget DSLR, de Rebel SL3 - ook bekend als de EOS 250D buiten de VS - combineert een sterke functieset met geweldige bediening, ondanks zijn kleine formaat. Is nog kleiner, maar mist het uitklapbare LCD-scherm van deze camera, wat vooral handig is als je video wilt opnemen. Moeten full-frame ventilatoren met de relatief recente lancering van de Nikon D780 (hierboven) nog steeds rekening houden met de D750? Het antwoord is ja, want de D780 is geen vervanging voor deze camera, meer een duurder alternatief voor degenen die de nieuwste spiegelloze trucs in DSLR-vorm willen. De belangrijkste verschillen tussen een DSLR op instapniveau en een meer geavanceerde DSLR zijn meestal in het ontwerp, de sensor en de opnamefuncties van de camera.

DSLR's voor beginners zoals de Nikon D3500 zijn vaak kleiner dan hun meer premium equivalenten, wat belangrijk voor u kan zijn, hoewel dit meestal een gebrek aan weersbestendigheid en minder handmatige bediening betekent. DSLR- en spiegelreflexcamera's reflecteren beide licht dat via een spiegel door de lens binnenkomt, zodat een beeld in een zoeker kan worden gezien. Een spiegelreflexcamera gebruikt echter een film van plastic, gelatine en ander materiaal om het beeld op te nemen - een DSLR legt het beeld digitaal vast, op een geheugenkaart. Aan de andere kant is een DSLR ontworpen om de fotograaf de mogelijkheid te bieden volledige controle te hebben over alle camerafuncties.

Om deze functies effectief te gebruiken, is echter een zekere mate van onderzoek en training vereist. dslr-camera's hebben meestal ook automatische modi die deze functies overnemen als u dat wilt. DSLR verwijst naar spiegelreflexcamera's die digitale foto's maken en de weinige camera's die nog steeds op de markt zijn die nog steeds film gebruiken, worden simpelweg spiegelreflexcamera's genoemd. Net als zijn belangrijkste concurrent Nikon heeft Canon een vrij verbijsterende reeks DSLR-camera's over hun hele assortiment.

Hiermee kunt u dingen doen zoals de camera op afstand bedienen vanaf uw smartphone, wat geweldig kan zijn om op afstand foto's te maken. De camera is ook weerbestendig en biedt een batterijduur van 1.230 opnamen en een goed autofocussysteem. Shilo raadde de camera aan vanwege zijn hoge framesnelheid (7,5 fps met 40 continue RAW-beelden), terwijl Northup zijn „geavanceerde video-autofocus” leuk vindt. Dit voordeel komt echter met een afweging, omdat het voeden van dat scherm veel batterij verbruikt, en spiegelloze camera's hebben de neiging om een veel slechtere levensduur van de batterij te hebben dan een gelijkwaardige DSLR.

RAW is een niet-gecomprimeerde bestandsindeling waarbij alle gegevens die de camera opneemt wanneer deze een afbeelding vastlegt, op de geheugenkaart worden opgeslagen. Deze spiegel vangt het licht op dat binnenkomt door de lens van de camera en reflecteert het tot aan de optische zoeker van de camera. Voor gevorderde gebruikers biedt een DSLR-camera de vrijheid om camera-instellingen te manipuleren op een manier die hen volledige creatieve controle over hun beelden geeft. De technologie is ook zeer goed ingeburgerd, wat betekent dat er een breed scala aan DSLR-camera's is om uit te kiezen voor een breed scala aan prijspunten, evenals een uitgebreide lensselectie.

De kosten van de camera zelf zijn nog maar het begin, omdat lenzen voor DSLR's ergens tussen een paar honderd dollar tot een paar duizend kunnen kosten. Ik ben op zoek naar een camera voor mijn reizen, omdat ik graag foto's in afdrukken deel met vrienden, familie en eigenlijk iedereen die erom vraagt. Dit klinkt misschien als een keerzijde, maar het betekent dat DSLR-camera's kunnen profiteren van een beroemde goede ergonomie. De canon-camera biedt geen ondersteuning voor touchscreen of 4K-video en heeft een lagere maximale ISO-classificatie.

De 45MP-sensor is nog steeds een van de hoogste qua resolutie in elke DSLR, terwijl de 7fps burst-modus ongewoon hoog is voor een camera met zo'n sensor. .