Welke dslr is het beste met prijs?

Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven.

Welke dslr is het beste met prijs?

Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven. Met zijn eenvoudige bediening, eenvoudig te volgen geleidingsmodus en een sensor die geweldige resultaten oplevert, is het gemakkelijk in te zien waarom het altijd populair is. Voor degenen die wat meer te besteden hebben, dan is de Canon EOS 90D een uitstekende keuze.

Het is nu een beetje aan de oude kant, maar het heeft toch een groot aantal verleidelijke specificaties. Dankzij zijn leeftijd is hij vaak ook verkrijgbaar voor een goede prijs. Als je op zoek bent naar een full-frame sensor, dan is de Nikon D780 een fantastisch alternatief. In onze tests waren we onder de indruk van de levensduur van de batterij van de Nikon D3500, het gebruiksgemak en vooral de resultaten van de uitstekende sensor van de camera.

De D3500 is het bewijs dat je geen fortuin hoeft te betalen om een geweldige camera te krijgen. De bedieningselementen zijn ontworpen om eenvoudig te zijn voor beginners, en in de juiste handen is het een match voor camera's die veel meer kosten. Als u handmatige bedieningselementen wilt verkennen en wilt profiteren van een sensor die veel beter is dan elke sensor die u in een cameratelefoon aantreft, is de Nikon D3500 zeker moeilijk te verslaan. Canons beste budget DSLR, de Rebel SL3 - ook bekend als de EOS 250D buiten de VS - combineert een sterke functieset met geweldige bediening, ondanks zijn kleine formaat.

Is nog kleiner, maar mist het uitklapbare LCD-scherm van deze camera, wat vooral handig is als je video wilt opnemen. Moeten full-frame ventilatoren met de relatief recente lancering van de Nikon D780 (hierboven) nog steeds rekening houden met de D750? Het antwoord is ja, want de D780 is geen vervanging voor deze camera, meer een duurder alternatief voor degenen die de nieuwste spiegelloze trucs in DSLR-vorm willen. De belangrijkste verschillen tussen een DSLR op instapniveau en een meer geavanceerde DSLR zijn meestal in het ontwerp, de sensor en de opnamefuncties van de camera. DSLR's voor beginners zoals de Nikon D3500 zijn vaak kleiner dan hun meer premium equivalenten, wat belangrijk voor u kan zijn, hoewel dit meestal een gebrek aan weersbestendigheid en minder handmatige bediening betekent.

De Nikon D3500 en Nikon D5600 - beide uitstekende beginnerscamera's - zijn officieel stopgezet door Nikon. Dat betekent niet dat je er geen moet overwegen om er een te kopen. Als je probeert je weg te vinden in handmatige instellingen zoals diafragma en sluitertijd, wat een van de belangrijkste voordelen van een DSLR is, dan heb je idealiter een model nodig dat klein en licht is. Dit betekent dat de kans groter is dat u het regelmatig uitschakelt en die bedieningselementen onder de knie krijgt.

De meest beginnersvriendelijke camera's, zoals de Nikon D3500 en Canon 250D, zijn meestal bijzonder klein voor DSLR's, dus bekijk die eens goed. Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 De beste DSLR's lopen niet zo ver achter op hun spiegelloze tegenhangers, zelfs vandaag de dag. Veel DSLR's bevatten moderne spiegelloze functies zoals 4K-video, fasedetectie op sensor, autofocus en effectieve liveweergavemodi. We denken echter dat er een handvol DSLR-hoogtepunten zijn die speciale aandacht verdienen.

De Nikon D3500 is, was en zal misschien altijd de beste no-nonsense DSLR voor beginners zijn die je kunt krijgen, terwijl de Nikon D850 een stevige professionele camera is die een genot is om te gebruiken en de resolutie, opnamesnelheid en zelfs videomogelijkheden heeft om vandaag relevant te zijn. En voor liefhebbers doet de krachtige Canon EOS 90D alles wat de beste spiegelloze camera's in zijn klasse kunnen doen, met de bediening en optische zoeker van een DSLR. De langverwachte upgrade naar de geliefde Nikon D750 stelde ons zeker niet teleur. De Nikon D780 bevat dezelfde autofocus met fasedetectie op de sensor als de Nikon Z6 om dezelfde spiegelloze live weergaveprestaties te bieden - een groot voordeel voor foto's van foto's en vooral voor video.

Toegegeven, Nikon was een beetje traag van het doel, omdat Canon zijn eigen Dual Pixel CMOS AF in zijn DSLR's heeft gebruikt om jarenlang hetzelfde te doen. De D780 heeft echter niet alleen geavanceerde live view AF, hij wordt ook geleverd met een kantelbaar touchscreen met hoge resolutie, 4K UHD-video, dubbele UHS-II-compatibele geheugenkaartsleuven en continue opnamesnelheden tot 12 fps in live view-modus. Combineer dat met het solide ontwerp en de comfortabele grip en je hebt een camera die meteen een klassieker is. We ontdekten dat de D780, net als andere Nikon DSLR's, een goed doordacht ontwerp combineert met een solide constructie en een zeer bevredigende bediening.

Pentax lijkt mee te gaan in zijn eigen kleine bubbel, schijnbaar onaangetast door gebeurtenissen van buitenaf, dus vonden we de Pentax K-1 Mark II typisch solide maar onavontuurlijk in zijn specificaties toen we hem beoordeelden. Het heeft een robuuste, weerbestendige constructie en een zeer effectief beeldstabilisatiesysteem met sensorverschuiving dat werkt met elke aangesloten lens, in tegenstelling tot concurrerende Canon- en Nikon DSLR's, die geen stabilisatie in het lichaam hebben. Beter nog, de 5-assige stabilisator kan in trick-modi werken om anti-aliasingcorrectie te leveren, een toename van fijne details en textuur op basis van Pixel Shift door meerdere belichtingen, en zelfs een Astrotracer-modus om te voorkomen dat sterren door de lucht lijken te strepen. Met een 36 MP full-frame beeldsensor geeft de K-1 Mark II je zeker veel megapixels voor het geld, hoewel we denken dat het 33-punts autofocussysteem gedateerd aanvoelt en Live View-autofocus absoluut behoorlijk slecht is.

Voor DSLR-fans die een groot, solide, eersteklas en traditioneel cameragevoel willen, denken we echter dat deze camera nog steeds een sterke aantrekkingskracht heeft. Ondanks dat hij vier jaar geleden werd uitgebracht, denken we nog steeds dat de Nikon D7500 erkenning verdient als een van de beste DSLR's voor enthousiastelingen, zelfs nu. Het is een fatsoenlijke allrounder en Nikon's equivalent aan de Canon EOS 90D. Het biedt een iets snellere continue burst-opnamesnelheid bij 8 fps, hoewel het de resolutie van de 90D mist.

Het 51-punts autofocussysteem is betrouwbaar en heeft de mogelijkheid om 4K-video op te nemen. Het heeft een kantelbaar achterscherm in plaats van het volledig gearticuleerde ontwerp van de EOS 90D en vertrouwt op tragere contrast-AF in live view-modus, maar als u het grootste deel van uw opnamen via de zoeker doet, zijn dit kleine punten. Nikon-fans die van sportfotografie houden, willen misschien ook eens kijken naar de Nikon D500 (opent in een nieuw tabblad), maar dit is een veel duurdere camera en het wordt steeds moeilijker te vinden. DSLR-fans moeten weten dat er nog steeds geweldige DSLR's in de buurt zijn, en onze tijd met de D7500 heeft ons ervan overtuigd dat dit er een van is.

De Canon EOS 6D Mark II is al een tijdje uit en hoewel de specificaties nauwelijks geavanceerd zijn, is dit nog steeds een krachtige en veelzijdige DSLR voor fotografen die hun eerste stappen zetten in full-frame fotografie. Het belangrijkste van alles is dat we denken dat het veelzijdig, buitengewoon goed ontworpen en eenvoudig te gebruiken is. De 26-megapixelsensor is eerder goed dan geweldig, maar hij heeft wel Canon's Dual Pixel CMOS AF-systeem, dus de autofocus met live view is erg snel en effectief. Het 45-punts AF-systeem voor zoeker is ook redelijk goed, hoewel de scherpstelpunten allemaal naar het midden van het scherm zijn geclusterd.

De EOS 6D Mark II kan beelden vastleggen met 6,5 fps in burst-modus en heeft een uiterst nuttig vari-angle touchscreen-display. Het is enigszins overtroffen door de nieuwere Canon EOS RP en Canon's andere spiegelloze modellen, maar het is een solide koop die goedkoper is dan de Nikon D780 (hieronder). De K-70 is robuust gebouwd volgens een semi-professionele standaard, en met zijn slimme ontwerpkenmerken is de K-70 waarschijnlijk de beste allround Pentax-cameraliefhebber die fotografen op dit moment kunnen kopen. Ja, we hebben de veel nieuwere Pentax K-3 Mark III beoordeeld, maar voor ons is de K-70 een hoog watermerk voor Pentax D-SLR's en het is degene die we vandaag zouden kiezen.

Uniek onder Pentax DSLR's, maakt de K-70 gebruik van een combinatie van fasedetectie-AF en contrastdetectie-AF bij opnamen met live weergave. De resolutie van 24 MP is nog steeds concurrerend en het uitklapbare vari-hoekscherm zorgt ervoor dat de K-70 erg modern aanvoelt. Het enige dat ontbreekt, is 4K-video, en we moeten toegeven dat de batterijduur van 480 opnamen een beetje teleurstellend is voor een DSLR en ons voorzichtiger liet fotograferen tijdens een dagje uit in Londen. Aan de andere kant zijn er veel Pentax-lenzen om uit te kiezen, dus hoewel het merk Pentax niet langer dezelfde invloed heeft als Canon of Nikon, is het nog steeds een belangrijke kracht op de DSLR-markt.

Hij is Fellow van The Royal Society of Arts, heeft een Foundation Degree in Equitation Science en is een Master of Arts in Publishing. Hij is lid van Nikon NPS en is sinds de filmdagen Nikon-gebruiker met behulp van een Nikon F5 en zag de digitale overgang met Nikon's D-serie camera's en is tot op de dag van vandaag het jongste lid dat wordt gekozen in BEWA, The British Equestrian Writers' Association. Dit was het beste professionele advies dat ik ooit van iemand had gekregen, want ik kocht meteen de Canon EOS Rebel T6, de beste DSLR-camera voor de laagste prijs. Dankzij mijn Canon EOS Rebel T6 kan ik het meeste halen uit mijn nachtelijke inspanningen om over straat te lopen en de schoonheid vast te leggen die ik onderweg tegenkom.

Voor betere video en een draaibaar touchscreen is de Canon Rebel SL3 de prijs waard. Als bouwkwaliteit en controle-indeling bovenaan uw prioriteiten staan en u een groter budget heeft, moet u de Pentax KP niet volledig ontslaan. Het is nog steeds een sterke camera - misschien in de top drie van deze lijst als je de prijs negeert. Maar als u rekening houdt met waarde, kunt u meer camera voor uw geld krijgen met andere opties hieronder.

De T6i loopt echter achter op de Canon Rebel SL3, T7i en T8i, die ik allemaal hoger heb gerangschikt dan hij. Die camera's hebben allemaal de nieuwere 24-megapixelsensor, en het zijn ook op andere manieren lichtere, geavanceerdere camera's. Het verschil komt neer op prijs, en voor mij zijn de prijsbesparingen van de T6i niet voldoende om de zwakkere kenmerken ervan te rechtvaardigen. Dat gezegd hebbende, als je een goede deal vindt op de T7i of als de specificaties perfect voor je lijken, ga ervoor.

Deze camera is een plezier om te gebruiken - een van mijn favorieten van testen - met een geweldig LCD-scherm en een uitstekende kitlens. De T8i heeft een uitstekend 45-punts autofocussysteem in de zoeker en heeft een kantelbaar touchscreen. Misschien nog belangrijker is dat de T8i Canon's beroemde „dual pixel autofocus” bevat om snel en nauwkeurig scherp te stellen via het LCD-scherm aan de achterkant (terwijl de meeste DSLR's voornamelijk goed scherpstellen via de zoeker). Het heeft ook Canon's nieuwste 24-megapixelsensor voor beelden van uitstekende kwaliteit en maakt opnamen in 4K-video.

Het en de SL3 zijn de enige twee camera's op deze lijst met 4K. Dat gezegd hebbende, is de D5600 een geweldige camera. Nadat het naast elkaar was getest tegen Canon's 45-punts AF-systeem op de T7i en T8i, werkte het 39-punts autofocussysteem van de D5600 beter. De Canon T8i maakt 7 FPS in plaats van de 5 FPS op deze camera - maar de betere autofocus van de D5600 betekent dat het nog steeds de iets betere camera is voor actiefotografie.

Verder lijken de twee camera's behoorlijk op elkaar, maar de D5600 weegt minder (465 versus 515 gram) en heeft een betere levensduur van de batterij (970 versus 800 foto's). Eventuele problemen met de K-70 zijn afhankelijk van uw persoonlijke vereisten, inclusief hoeveel u bereid bent te investeren in een kleiner DSLR-bedrijf. Canon en Nikon zijn zeker meer gevestigde namen in de camerasector, met een grotere camera- en lensopstelling als u in de toekomst wilt upgraden. Dat gezegd hebbende, maakt Pentax ook enkele full-frame DSLR's, dus je hebt een upgradepad als je deze camera kiest.

Het autofocussysteem van de D3500 heeft ook vrij lage specificaties, hoewel het me in de praktijk verraste met hoe nauwkeurig het was. Toch heeft de D3500 slechts elf autofocuspunten in de zoeker - simpelweg niet genoeg om een onderwerp rond het hele frame te volgen. Als je iets fotografeert dat snel beweegt, zoals sporten of andere optredens, wil je misschien een camera met een beter autofocussysteem. Kijk naar zoiets als de D5600 of Canon T7i voor een goede autofocus met een redelijk budget, of de Canon 77D of Pentax KP als je budget iets hoger is.

Het grote verschil met de eerdere SL2 is dat de SL3, net als de T8i, 4K-video heeft - hoewel hij alleen werkt met een zware 2,64x crop ten opzichte van full-frame. Nikon heeft misschien al een tijdje geen nieuwe DSLR's op instapniveau aangekondigd, maar de D3500 blijft een uitstekende optie voor degenen die nieuw zijn in fotografie. Met een indrukwekkende batterijduur, rijk gedetailleerde beelden en een relatief compacte build voor zijn klasse, als u een camera in DSLR-formaat wilt en net begint aan uw fotografische reis, dan is de Nikon D3500 een optie die niet fout kan gaan. Het autofocussysteem is uitstekend geschikt voor een beginnende DSLR, met snelle en betrouwbare trackingprestaties en een behoorlijk aantal cross-type detectiepunten voor nauwkeurigere scherpstelling.

Er zijn de afgelopen maanden en jaren maar heel weinig DSLR's aangekondigd, maar de 850D is het antwoord voor fotografen die van een traditionele manier van fotograferen houden en op zoek zijn naar hun eerste „juiste camera”. Betaalbaardere DSLR's hebben meestal sensoren van APS-C-formaat, terwijl pro-vriendelijke DSLR's zoals de Nikon D850 full-frame camera's zijn. De Nikon D3000-serie is al jaren de goedkoopste DSLR-lijn van het bedrijf - de minste functies, maar ook de beste prijzen. Deze DSLR op instapniveau is kleiner en lichter dan andere DSLR's met crop-sensor in Canons assortiment, waardoor hij gemakkelijker mee te nemen is voor uitgebreide opnamesessies.

Als je een set Canon- of Nikon DSLR-lenzen hebt of weet dat je de voorkeur geeft aan een optische zoeker en niet veel wilt uitgeven aan een camera, kan een DSLR voor beginners gewoon het ticket zijn. Een ander groot voordeel van investeren in een DSLR ten opzichte van een spiegelloze camera is dat je jarenlang lenzen hebt om uit te kiezen. We ontdekten dat het tussen de kosten meer dan 1.500 afbeeldingen kon blijven doorgaan, wat ver voor is op de meeste andere DSLR's. Deze camera is de beste budget DSLR-camera met een flip-screen omdat het vloggen net zo eenvoudig maakt als vloggen door mijn telefoon met zijn point-and-shoot gebruiksgemak.

Het is de beste goedkope DSLR-camera voor vloggen, omdat je hiermee zeer veelzijdig en consistent kunt zijn, zelfs met zijn veelzijdige functies. .