Is de dslr-camera goed voor video?

De digitale reflexcamera met één lens (DSLR) is uitgegroeid tot een van de meest populaire soorten camera's die tegenwoordig worden gebruikt. DSLR's zijn uitgerust met verwisselbare lenzen,.

Is de dslr-camera goed voor video?

De digitale reflexcamera met één lens (DSLR) is uitgegroeid tot een van de meest populaire soorten camera's die tegenwoordig worden gebruikt. DSLR's zijn uitgerust met verwisselbare lenzen,. Deze camera's staan ook bekend om hun vermogen om high-definition video op te nemen, waardoor ze favoriet zijn bij zowel amateur- als professionele filmmakers. Door Amy Davies gepubliceerd 8 december 21 Framesnelheden Resolutie is slechts de helft van het verhaal als het gaat om het soort video dat een camera kan opnemen; het maakt ook uit met welke framesnelheden hij kan fotograferen.

24p (of 24fps) geeft je bijvoorbeeld een filmische look, want dit is de klassieke framesnelheid van filmfilm. Als je eenmaal hoger bent dan dit, in 120p en hoger, ben je in slow motion-gebied, wat enorm handig kan zijn om beschikbaar te hebben. De Canon 1DX Mark III heeft een enorme schat aan videofuncties, maar je hebt waarschijnlijk enorme rijkdom nodig als je er een wilt kopen. Als video voorop loopt, is de 1DX Mark III een uitstekende keuze - maar het vaste scherm is een teleurstelling gezien de rest van de anders high-end specificaties.

De 5D Mark IV is een geweldige dslr voor zowat iedereen. Om te beginnen is hij uitgerust met een 24,3 MP APS-C Exmor CMOS-sensor. De camera kan opnamen maken in zowel 1080p Full-HD- als 4K-videokwaliteit. Ten tweede zijn de algehele videokwaliteit en de bouwkwaliteit van de camera van topklasse.

De video is ingesteld op 1080p Full HD. De camera creëert een 1,5-voudige uitsnede in de FOV. Dit is handig bij het fotograferen van wilde dieren of sporten. De algehele constructie van de Canon EOS Rebel T5 videocamera is behoorlijk robuust en licht van gewicht, dus je krijgt hier geen dinky speelgoed.

Als je er goed voor zorgt, gaat dit een tijdje mee en wordt het een verstandige investering geacht als je een budgetvriendelijker model wilde pakken. Hij wordt ook geleverd met een eigen lenskit, zodat je hem direct uit de doos kunt gebruiken. Deze is voor degenen die weten wat ze doen, een complexe camera willen leren, of gewoon het beste van het beste willen als het gaat om prijspunt. Als je de anderen die hier worden vermeld niet voelde en een beest van een DSLR-videocamera wilt die je behoorlijk lang meegaat als je ervoor zorgt en de kwaliteit van je video's verhoogt versus.

Concurrenten op een merkbare manier, bekijk de Canon EOS 5D Mark III. We raden de Nikon D3200 aan als je een goedkopere DSLR-videocamera wilde dan de meeste die er zijn. Het is een van onze favoriete beste budgetvriendelijke Nikon DSLR-camera's, om nog maar te zwijgen van het feit dat het al wordt geleverd met een lens in de doos, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over dat onderdeel. De algehele bouw hiervan gaat een tijdje mee als je goed voor de camera zorgt.

Het heeft een 100% beelddekking, zodat u precies kunt zien wat u vastlegt, en het LCD-scherm is slechts 3 ″ maar van behoorlijke kwaliteit om uw opnamen te begeleiden. Bekijk deze andere optie voor de beste dslr-camera voor het filmen van HD-video's. Je hebt enkele opties voor lenssets en -pakketten om te helpen met flexibiliteit. De Nikon D5300 is ook behoorlijk betaalbaar.

Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven. Met zijn eenvoudige bediening, eenvoudig te volgen geleidingsmodus en een sensor die geweldige resultaten oplevert, is het gemakkelijk in te zien waarom het altijd populair is. Voor degenen die wat meer te besteden hebben, dan is de Canon EOS 90D een uitstekende keuze.

Het is nu een beetje aan de oude kant, maar het heeft toch een groot aantal verleidelijke specificaties. Dankzij zijn leeftijd is hij vaak ook verkrijgbaar voor een goede prijs. Als je op zoek bent naar een full-frame sensor, dan is de Nikon D780 een fantastisch alternatief. In onze tests waren we onder de indruk van de levensduur van de batterij van de Nikon D3500, het gebruiksgemak en vooral de resultaten van de uitstekende sensor van de camera.

De D3500 is het bewijs dat je geen fortuin hoeft te betalen om een geweldige camera te krijgen. De bedieningselementen zijn ontworpen om eenvoudig te zijn voor beginners, en in de juiste handen is het een match voor camera's die veel meer kosten. Als u handmatige bedieningselementen wilt verkennen en wilt profiteren van een sensor die veel beter is dan elke sensor die u in een cameratelefoon aantreft, is de Nikon D3500 zeker moeilijk te verslaan. De EOS 90D is een behoorlijke stap voorwaarts voor de EOS DSLR-lijn.

Het is het eerste model in zijn soort met een 32,5 MP APS-C-sensor, wat een royale resolutie is voor zowel het bijsnijden als het maken van grote afdrukken. In tegenstelling tot de eerdere 80D heeft het ook niet-bijgesneden 4K-video-opname, terwijl een nieuwe verwerkingsengine en snellere burst-opnamen ook hoogtepunten zijn. De 1300 shot batterij levert veel meer sap dan je krijgt van de gemiddelde spiegelloze camera, terwijl bescherming tegen stof en water ook een bonus is. Nikon heeft het ook uitgerust met dezelfde 180k-pixel RGB-meetsensor en het kantelbare scherm aan de achterkant is net zo groot met 3,2 inch groot, hoewel niet zo gedetailleerd, en het is allemaal verpakt in een weerbestendige behuizing.

Canons beste budget DSLR, de Rebel SL3 - ook bekend als de EOS 250D buiten de VS - combineert een sterke functieset met geweldige bediening, ondanks zijn kleine formaat. Is nog kleiner, maar mist het uitklapbare LCD-scherm van deze camera, wat vooral handig is als je video wilt opnemen. De Rebel SL3 voegt ook 4K-opnamen toe aan zijn nu stopgezette voorganger, hoewel dit bijgesneden is en de rolluik vaak merkbaar is. Toch, zoals we in onze diepgaande test ontdekten, biedt het aangename JPEG's, een uitstekende batterijduur van 1.070 shots en compatibiliteit met een enorm scala aan EF-lenzen en andere accessoires die de meeste spiegelloze camera's missen.

De EOS 5D Mark IV past vrijwel alles aan en verbetert alles ervoor, met een 30,4 MP-sensor en geavanceerd 61-punts AF-systeem samen met 4K-video-opname, die we allemaal goed presteerden in onze tests. En nu een 5D Mark V-opvolger er steeds onwaarschijnlijker uitziet, zal het voor deze prijs een van de meest aantrekkelijke DSLR's blijven. Andere dingen die we leuk vonden, waren onder meer het veelzijdige LCD-scherm met varihoek en comfortabel vertrouwde knopindeling, waardoor het een fluitje van een cent is om mee te fotograferen, en je krijgt ook 800 opnamen per lading wanneer je fotografeert met de zoeker. Het enige echte nadeel is dat de 4K-videomodus nog steeds een bijsnijden en het verlies van autofocus met fasedetectie inhoudt, wat betekent dat dit nog steeds een camera is voor 1080p-video.

Als we het hebben over de beste DSLR's, dan is het moeilijk om voorbij Canon's nieuwste en beste te lopen: de EOS 1D X Mark III. Speciaal ontworpen voor de professionals die snelheid, prestaties en kwaliteit samen in één nette verpakking nodig hebben, dekt de 1D X Mark III vrijwel alles. Het kan gemakkelijk elke situatie aan die je wilt, of het nu in de sportarena is, wilde dieren fotografeert of voor een fotojournalist in een oorlogsgebied. Al met al waren we - zoals verwacht - enorm onder de indruk van wat de 1DX Mark III kan bereiken.

Het enige nadeel? Het is duur (en mogelijk overdreven) voor de gemiddelde fotograaf, maar een waardige investering voor een professional. Maar er zijn ook goede punten voor beginners. We vonden dat de besturingslay-out logisch en gemakkelijk te gebruiken is, en de levensduur van de batterij is solide. Er is ook video-opname, zij het beperkt tot 1080p.

Wat nog belangrijker is, in onze tests produceert de 24,1MP-sensor beelden met een goed detailniveau en een behoorlijk dynamisch bereik, terwijl de prestaties van de ruisverwerking solide zijn. Hij is misschien meer dan vier jaar oud, maar Canon's instapmodel Rebel T7i (of EOS 800D buiten de VS) is nog steeds een zeer solide optie voor beginners. Sommige van de specificaties zien er een beetje gedateerd uit naast de nieuwste spiegelloze opties, zoals 6fps burst-opnamen en video met maximaal 1080p, maar de Rebel T7i biedt niettemin genoeg voor fotografen die graag grip willen krijgen op de heft en bediening van een DSLR. De belangrijkste verschillen tussen een DSLR op instapniveau en een meer geavanceerde DSLR zijn meestal in het ontwerp, de sensor en de opnamefuncties van de camera.

DSLR's voor beginners zoals de Nikon D3500 zijn vaak kleiner dan hun meer premium equivalenten, wat belangrijk voor u kan zijn, hoewel dit meestal een gebrek aan weersbestendigheid en minder handmatige bediening betekent. Over het algemeen, als je een geweldige video-DSLR wilt en er niet om geeft om de meest populaire merken te hebben, zal de Sony A77 II het goed doen. Dit komt meestal omdat DSLR-camera's afkomstig zijn van beproefde fotocamerafabrikanten zoals Canon en Nikon, terwijl spiegelloze camera's meestal afkomstig zijn van bedrijven die niet zo geaccepteerd zijn in de professionele fotografiegemeenschap, zoals Panasonic en Sony. Voor een snel overzicht van hoe ze werken, gebruiken deze specifieke camera's een speciaal reflexontwerp dat ze onderscheidt van uw dagelijkse digitale camera.

Het volledig scharnierende touchscreen maakt het ideaal voor het vastleggen van allerlei hoeken, inclusief presenteren aan de camera, terwijl de Dual Pixel CMOS AF goede prestaties levert bij het opnemen van video. Canon DSLR's blijven een van de meest populaire keuzes voor zowel amateur- als professionele filmmakers, dus het vinden van de beste Canon DSLR voor video hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Door hun aard laten DSLR-camera's je niet toe om door de zoeker te kijken bij het opnemen van video. DSLR-camera's zijn niet voor niets enorm populair, dus laten we eens kijken welke modellen de cut hebben gemaakt voor videofilms.

Er was een tijd dat DSLR-camera's voorop liepen op het gebied van cameratechnologie, maar dat is niet langer het geval. Maar door zich te concentreren op belangrijke gebieden zoals de levensduur van de batterij, de bediening en een volledig scharnierend achterscherm, heeft Canon de EOS 90D tot een sterk en veelzijdig alternatief gemaakt voor iedereen die de voorkeur geeft aan de DSLR-opname-ervaring. Houd hier rekening mee, vooral als je een solo-onderneming hebt of geen speciale cameraman voor je team hebt. Het is moeilijk om een andere DSLR te bedenken die verbaast zoals de D850 dat doet, zelfs na enkele jaren op de markt te zijn geweest.

Als je echt op zoek bent naar een full-frame DSLR voor je video, maar je wilt niet veel uitgeven, dan is de Canon EOS 6D Mark II een goede „instapmodel” full-framer die geschikt is voor degenen die af en toe video's maken. .