Welke dslr-camera moet ik kopen?

Eenvoudig maar briljant voor DSLR-beginners · 24, 2MP; 2.Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven.

Welke dslr-camera moet ik kopen?

Eenvoudig maar briljant voor DSLR-beginners · 24, 2MP; 2.Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven. Met zijn eenvoudige bediening, eenvoudig te volgen geleidingsmodus en een sensor die geweldige resultaten oplevert, is het gemakkelijk in te zien waarom het altijd populair is. In onze tests waren we onder de indruk van de levensduur van de batterij van de Nikon D3500, het gebruiksgemak en vooral de resultaten van de uitstekende sensor van de camera.

De D3500 is het bewijs dat je geen fortuin hoeft te betalen om een geweldige camera te krijgen. De bedieningselementen zijn ontworpen om eenvoudig te zijn voor beginners, en in de juiste handen is het een match voor camera's die veel meer kosten. Als u handmatige bedieningselementen wilt verkennen en wilt profiteren van een sensor die veel beter is dan elke sensor die u in een cameratelefoon aantreft, is de Nikon D3500 zeker moeilijk te verslaan. Canons beste budget DSLR, de Rebel SL3 - ook bekend als de EOS 250D buiten de VS - combineert een sterke functieset met geweldige bediening, ondanks zijn kleine formaat.

Is nog kleiner, maar mist het uitklapbare LCD-scherm van deze camera, wat vooral handig is als je video wilt opnemen. De belangrijkste verschillen tussen een DSLR op instapniveau en een meer geavanceerde DSLR zijn meestal in het ontwerp, de sensor en de opnamefuncties van de camera. DSLR's voor beginners zoals de Nikon D3500 zijn vaak kleiner dan hun meer premium equivalenten, wat belangrijk voor u kan zijn, hoewel dit meestal een gebrek aan weersbestendigheid en minder handmatige bediening betekent. Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 De beste DSLR's lopen niet zo ver achter op hun spiegelloze tegenhangers, zelfs vandaag de dag.

Veel DSLR's bevatten moderne spiegelloze functies zoals 4K-video, fasedetectie op sensor, autofocus en effectieve liveweergavemodi. We denken echter dat er een handvol DSLR-hoogtepunten zijn die speciale aandacht verdienen. De Nikon D3500 is, was en zal misschien altijd de beste no-nonsense DSLR voor beginners zijn die je kunt krijgen, terwijl de Nikon D850 een stevige professionele camera is die een genot is om te gebruiken en de resolutie, opnamesnelheid en zelfs videomogelijkheden heeft om vandaag relevant te zijn. En voor liefhebbers doet de krachtige Canon EOS 90D alles wat de beste spiegelloze camera's in zijn klasse kunnen doen, met de bediening en optische zoeker van een DSLR.

De langverwachte upgrade naar de geliefde Nikon D750 stelde ons zeker niet teleur. De Nikon D780 bevat dezelfde autofocus met fasedetectie op de sensor als de Nikon Z6 om dezelfde spiegelloze live weergaveprestaties te bieden - een groot voordeel voor foto's van foto's en vooral voor video. Toegegeven, Nikon was een beetje traag van het doel, omdat Canon zijn eigen Dual Pixel CMOS AF in zijn DSLR's heeft gebruikt om jarenlang hetzelfde te doen. De D780 heeft echter niet alleen geavanceerde live view AF, hij wordt ook geleverd met een kantelbaar touchscreen met hoge resolutie, 4K UHD-video, dubbele UHS-II-compatibele geheugenkaartsleuven en continue opnamesnelheden tot 12 fps in live view-modus.

Combineer dat met het solide ontwerp en de comfortabele grip en je hebt een camera die meteen een klassieker is. We ontdekten dat de D780, net als andere Nikon DSLR's, een goed doordacht ontwerp combineert met een solide constructie en een zeer bevredigende bediening. Pentax lijkt mee te gaan in zijn eigen kleine bubbel, schijnbaar onaangetast door gebeurtenissen van buitenaf, dus vonden we de Pentax K-1 Mark II typisch solide maar onavontuurlijk in zijn specificaties toen we hem beoordeelden. Het heeft een robuuste, weerbestendige constructie en een zeer effectief beeldstabilisatiesysteem met sensorverschuiving dat werkt met elke aangesloten lens, in tegenstelling tot concurrerende Canon- en Nikon DSLR's, die geen stabilisatie in het lichaam hebben.

Beter nog, de 5-assige stabilisator kan in trick-modi werken om anti-aliasingcorrectie te leveren, een toename van fijne details en textuur op basis van Pixel Shift door meerdere belichtingen, en zelfs een Astrotracer-modus om te voorkomen dat sterren door de lucht lijken te strepen. Met een 36 MP full-frame beeldsensor geeft de K-1 Mark II je zeker veel megapixels voor het geld, hoewel we denken dat het 33-punts autofocussysteem gedateerd aanvoelt en Live View-autofocus absoluut behoorlijk slecht is. Voor DSLR-fans die een groot, solide, eersteklas en traditioneel cameragevoel willen, denken we echter dat deze camera nog steeds een sterke aantrekkingskracht heeft. Ondanks dat hij vier jaar geleden werd uitgebracht, denken we nog steeds dat de Nikon D7500 erkenning verdient als een van de beste DSLR's voor enthousiastelingen, zelfs nu.

Het is een fatsoenlijke allrounder en Nikon's equivalent aan de Canon EOS 90D. Het biedt een iets snellere continue burst-opnamesnelheid bij 8 fps, hoewel het de resolutie van de 90D mist. Het 51-punts autofocussysteem is betrouwbaar en heeft de mogelijkheid om 4K-video op te nemen. Het heeft een kantelbaar achterscherm in plaats van het volledig gearticuleerde ontwerp van de EOS 90D en vertrouwt op tragere contrast-AF in live view-modus, maar als u het grootste deel van uw opnamen via de zoeker doet, zijn dit kleine punten.

Nikon-fans die van sportfotografie houden, willen misschien ook eens kijken naar de Nikon D500 (opent in een nieuw tabblad), maar dit is een veel duurdere camera en het wordt steeds moeilijker te vinden. DSLR-fans moeten weten dat er nog steeds geweldige DSLR's in de buurt zijn, en onze tijd met de D7500 heeft ons ervan overtuigd dat dit er een van is. De Canon EOS 6D Mark II is al een tijdje uit en hoewel de specificaties nauwelijks geavanceerd zijn, is dit nog steeds een krachtige en veelzijdige DSLR voor fotografen die hun eerste stappen zetten in full-frame fotografie. Het belangrijkste van alles is dat we denken dat het veelzijdig, buitengewoon goed ontworpen en eenvoudig te gebruiken is.

De 26-megapixelsensor is eerder goed dan geweldig, maar hij heeft wel Canon's Dual Pixel CMOS AF-systeem, dus de autofocus met live view is erg snel en effectief. Het 45-punts AF-systeem voor zoeker is ook redelijk goed, hoewel de scherpstelpunten allemaal naar het midden van het scherm zijn geclusterd. De EOS 6D Mark II kan beelden vastleggen met 6,5 fps in burst-modus en heeft een uiterst nuttig vari-angle touchscreen-display. Het is enigszins overtroffen door de nieuwere Canon EOS RP en Canon's andere spiegelloze modellen, maar het is een solide koop die goedkoper is dan de Nikon D780 (hieronder).

De K-70 is robuust gebouwd volgens een semi-professionele standaard, en met zijn slimme ontwerpkenmerken is de K-70 waarschijnlijk de beste allround Pentax-cameraliefhebber die fotografen op dit moment kunnen kopen. Ja, we hebben de veel nieuwere Pentax K-3 Mark III beoordeeld, maar voor ons is de K-70 een hoog watermerk voor Pentax D-SLR's en het is degene die we vandaag zouden kiezen. Uniek onder Pentax DSLR's, maakt de K-70 gebruik van een combinatie van fasedetectie-AF en contrastdetectie-AF bij opnamen met live weergave. De resolutie van 24 MP is nog steeds concurrerend en het uitklapbare vari-hoekscherm zorgt ervoor dat de K-70 erg modern aanvoelt.

Het enige dat ontbreekt, is 4K-video, en we moeten toegeven dat de batterijduur van 480 opnamen een beetje teleurstellend is voor een DSLR en ons voorzichtiger liet fotograferen tijdens een dagje uit in Londen. Aan de andere kant zijn er veel Pentax-lenzen om uit te kiezen, dus hoewel het merk Pentax niet langer dezelfde invloed heeft als Canon of Nikon, is het nog steeds een belangrijke kracht op de DSLR-markt. Hij is Fellow van The Royal Society of Arts, heeft een Foundation Degree in Equitation Science en is een Master of Arts in Publishing. Hij is lid van Nikon NPS en is sinds de filmdagen Nikon-gebruiker met behulp van een Nikon F5 en zag de digitale overgang met Nikon's D-serie camera's en is tot op de dag van vandaag het jongste lid dat wordt gekozen in BEWA, The British Equestrian Writers' Association.

De Nikon D7500 is een veelzijdige en betrouwbare camera. Het is een van de beste dslr-camera's voor fotografen op gemiddeld niveau. Deze camera is een geweldige allrounder. De resolutie van 20,9 MP lijkt misschien laag voor dit niveau, maar de beeldkwaliteit is uitstekend.

En met een ISO-bereik van 100-51200, uitbreidbaar tot ISO 1640000, presteert de D7500 briljant in donkere omstandigheden. De beste DSLR's op de markt zijn nog steeds heel logisch voor de meeste fotografen - van beginners tot professionals Dat gezegd hebbende, weten wat de beste DSLR is, is niet per se zo eenvoudig. In wezen komt het erop neer wat voor soort fotograaf je bent en wat je behoeften zijn als het gaat om je camera-apparatuur. Er zijn een aantal geweldige allrounder DSLR-modellen die goed zijn voor het aanpakken van een breed scala aan verschillende onderwerpen en redelijk goed geschikt zijn voor een aantal verschillende klanten.

Een perfect voorbeeld is de Canon EOS 90D, een APS-C-model met een aantal zeer indrukwekkende specificaties. Voor degenen met full-frame ambities is de Nikon D780 (een van de meest recente modellen op de lijst) een geweldige opstap tussen beginner- en pro-modellen. Inderdaad, de Nikon D780 bevat een deel van de spiegelloze technologie die te vinden is in sommige van Nikon's modernere carrosserieën, waardoor het een uitstekende mix is van traditionele bediening (waar sommigen de voorkeur aan geven) en nieuwere technologieën. Op dezelfde manier gebruikt de Canon EOS 90D veel van dezelfde specificaties als zijn spiegelloze neef, de Canon EOS M6 Mark II (opent in een nieuw tabblad) - inclusief dezelfde sensor met hoge resolutie.

Op dit moment vertegenwoordigen de beste DSLR's over het algemeen de beste prijs-kwaliteitverhouding als het gaat om betaalbaarheid. Hoewel ze oudere technologie hebben dan veel spiegelloze camera's, betaal je ook niet voor technologie die je niet per se nodig hebt. Beginners willen misschien eens kijken naar de modellen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zoals de Canon EOS 250D (opent in een nieuw tabblad) en de Nikon D5600 - die beide enkele jaren oud zijn maar nog steeds een enorme stap voorwaarts vertegenwoordigen ten opzichte van uw smartphone. Voor nieuwe fotografen zijn goede beginnersopties de Canon EOS 850D (wordt geopend in een nieuw tabblad), het nieuwste model op onze lijst.

Als je iets kleiner wilt, is de Canon EOS 250D een goede optie. Als je de voorkeur geeft aan het merk Nikon, heb je de Nikon D5600 (opent in een nieuw tabblad) - hoewel dat soms een beetje moeilijk te vinden is (vooral nieuw) en nu zijn leeftijd enigszins begint te laten zien. In de middenklasse hebben we fantastische camera's zoals de Nikon D500 (opent in een nieuw tabblad) en de Canon EOS 90D. De Nikon bestaat al een tijdje en kan als zodanig tegen uitstekende prijzen worden opgehaald.

De 90D is iets nieuwer, maar is ook verkrijgbaar voor een geweldige prijs. Full-frame DSLR's zijn niet langer alleen voor professionals met high-end budgetten. Je kunt nu camera's kiezen zoals de Nikon D780, die een deel van de technologie van de spiegelloze Nikon Z6 gebruikt voor een veelzijdige allrounder voor degenen die de voorkeur geven aan de bouw, stijl en bediening van traditionele camera's. Als je de voorkeur geeft aan de Canon-manier van leven, dan is er ook de Canon EOS 6D Mark IV om te overwegen.

Bovenaan de DSLR-boom staan de semi-pro- en pro-modellen. Nogmaals, het is de moeite waard om deze te overwegen, zelfs als je een fotograaf uit het middensegment bent, omdat je misschien een aantal uitstekende deals vindt in vergelijking met de spiegelloze opties met het hoogste bereik. De Nikon D850 kan bijvoorbeeld worden opgehaald voor een geweldige prijs in vergelijking met toen hij voor het eerst werd uitgebracht, net als de Canon EOS 5D Mark IV (opent in een nieuw tabblad). In termen van DSLR's zijn Canon en Nikon over het algemeen vergelijkbaar in kwaliteit, en het kiezen van de een boven de andere is een kwestie van persoonlijke smaak.

Een ding om te overwegen is dat Canon over het algemeen meer betaalbare opties in zijn lensbereik heeft dan Nikon. Externe leveranciers van lenzen zoals Tokina, Tamron en Sigma maken echter ook lenzen speciaal voor Nikon en Canon. Ze zijn over het algemeen goedkoper, terwijl ze toch van uitstekende kwaliteit zijn. Zie onze gedetailleerde Nikon D850 review voor meer informatie over deze camera.

De op een na beste DSLR-camera op de lijst is de Pentax K1 II. Toen ik de originele Pentax K1 voor het eerst uitprobeerde, wist ik dat Ricoh het hoogste punt bereikte met de camera. Qua functionaliteit heeft het alle vakjes en meer aangevinkt - de 5-assige beeldstabilisatie in het lichaam (IBIS), Pixel Shift die meerdere afbeeldingen maakt om één afbeelding met hoge resolutie te maken, evenals de Astrotracer-functie die automatisch de rotatie van de aarde compenseert bij het maken van foto's van sterren bewezen dat dit niet het geval was gewoon spiegelloze camera's die camera's nieuwe en opwindende technologieën leverden. Nadat ik de Nikon D810 nu vier jaar heb gebruikt, moet ik zeggen dat het moeilijk is om iets te vinden om over te klagen.

Ik heb met deze camera over de hele wereld gereisd, gebruikt in allerlei weersomstandigheden - van zandduinen tot temperaturen onder het vriespunt op grote hoogte, en het heeft me nooit een keer in de steek gelaten. Als u meer wilt weten over de Nikon D810 en nog veel meer beeldvoorbeelden, bekijk dan onze uitgebreide Nikon D810 review. Het is belangrijk op te merken dat het enige verschil tussen de Canon 5DS en 5DS R het laagdoorlaatfilter is. Als je geen foto's gaat maken van zeer gedetailleerde onderwerpen (zoals overhemden, jurken, enz.), Zou ik aanraden om met de Canon 5DS R te gaan, omdat dit zou resulteren in meer gedetailleerde afbeeldingen.

Voor beginners houden we van de Canon EOS Rebel SL3, die nog goedkoper is, maar nog steeds kwaliteitsfoto's maakt en 4K-video kan opnemen. Het heeft echter een kortere levensduur van de batterij en een minder geavanceerd autofocussysteem. De meeste casual fotografen zullen de Canon EOS Rebel T8i vinden als de beste camera voor hen als ze op zoek zijn naar een DSLR-achtig systeem. Net als zijn voorgangers heeft de T8i een 45-punts autofocussysteem, maakt hij uitstekende foto's en heeft hij een aantal handige ingebouwde handleidingen om nieuwkomers te helpen de ins en outs van de camera te leren.

Lees onze volledige Canon EOS Rebel T8i review. De Canon EOS Rebel SL3 is de beste DSLR-camera voor diegenen die met een beperkt budget 4K-video willen opnemen. Deze camera, die is gericht op beginners, is ook erg klein en licht in feite, het is een van de kleinste DSLR's die er zijn en heeft een hele reeks in-cameragidsen om beginnende shooters te helpen. We houden ook van het 3-inch scharnierende aanraakscherm van de EOS Rebel SL3, waardoor het gemakkelijker is om vanuit vreemde hoeken foto's te maken.

Lees onze volledige Canon EOS Rebel SL3-recensie. U kunt de camera op elk moment handmatig scherpstellen en hoeft u zich geen zorgen te maken over het verplaatsen van de focusring, niet alleen op de D7500 maar op vrijwel elke camera die er is. Als die functies bovenaan het verlanglijstje van je camera staan, dan blijft deze beginnersvriendelijke DSLR een aantrekkelijke keuze. DSLR- en spiegelloze camera's stellen over het algemeen zeer snel scherp en zorgen voor een bijna onmetelijke sluitervertraging.

De huidige spiegelloze camera's op instapniveau hebben iets grotere zoekers dan vergelijkbare spiegelreflexcamera's, ondersteund met OLED-panelen. In vergelijking met de Nikon D850 lijkt de resolutie misschien redelijk gemiddeld, maar voor veel fotografen is 30 megapixels meer dan genoeg en je kunt ook 4K-video opnemen met deze camera, maar het gebruikte formaat betekent dat de bestanden die het uitvoert goed zijn, maar enorm. Als je snelle sportactie wilt vastleggen, heb je een zeer snelle sluiter nodig, dus je moet de burstsnelheid van een camerabehuizing controleren (hoeveel foto's de camera in één seconde kan maken, gemeten in Frames Per Second (FPS))). Maar als u besluit, moet u weten dat spiegelloze camera's de toekomst zijn en dat cameramakers hun middelen inzetten om ze te ontwikkelen in plaats van te proberen aanzienlijke vooruitgang te boeken met DSLR's.

Bovendien hebben camerafabrikanten hun populaire DSLR-lijnen vrij vaak bijgewerkt, waardoor ze populair en concurrerend op de markt blijven. De camera volgt je onderwerp terwijl het over je frame beweegt, waardoor het ideaal is voor actie- of sportfotografie. .