Welke dslr is het beste voor fotografie en videografie?

Geweldige full-frame dslr voor incidentele video. Beste Canon full-frame DSLR voor video.

Welke dslr is het beste voor fotografie en videografie?

Geweldige full-frame dslr voor incidentele video. Beste Canon full-frame DSLR voor video. Beste professionele Nikon DSLR voor video. Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen.

Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven. Met zijn eenvoudige bediening, eenvoudig te volgen geleidingsmodus en een sensor die geweldige resultaten oplevert, is het gemakkelijk in te zien waarom het altijd populair is. Voor degenen die wat meer te besteden hebben, dan is de Canon EOS 90D een uitstekende keuze. Het is nu een beetje aan de oude kant, maar het heeft toch een groot aantal verleidelijke specificaties.

Dankzij zijn leeftijd is hij vaak ook verkrijgbaar voor een goede prijs. Als je op zoek bent naar een full-frame sensor, dan is de Nikon D780 een fantastisch alternatief. In onze tests waren we onder de indruk van de levensduur van de batterij van de Nikon D3500, het gebruiksgemak en vooral de resultaten van de uitstekende sensor van de camera. De D3500 is het bewijs dat je geen fortuin hoeft te betalen om een geweldige camera te krijgen.

De bedieningselementen zijn ontworpen om eenvoudig te zijn voor beginners, en in de juiste handen is het een match voor camera's die veel meer kosten. Als u handmatige bedieningselementen wilt verkennen en wilt profiteren van een sensor die veel beter is dan elke sensor die u in een cameratelefoon aantreft, is de Nikon D3500 zeker moeilijk te verslaan. Canons beste budget DSLR, de Rebel SL3 - ook bekend als de EOS 250D buiten de VS - combineert een sterke functieset met geweldige bediening, ondanks zijn kleine formaat. Is nog kleiner, maar mist het uitklapbare LCD-scherm van deze camera, wat vooral handig is als je video wilt opnemen.

Moeten full-frame ventilatoren met de relatief recente lancering van de Nikon D780 (hierboven) nog steeds rekening houden met de D750? Het antwoord is ja, want de D780 is geen vervanging voor deze camera, meer een duurder alternatief voor degenen die de nieuwste spiegelloze trucs in DSLR-vorm willen. De belangrijkste verschillen tussen een DSLR op instapniveau en een meer geavanceerde DSLR zijn meestal in het ontwerp, de sensor en de opnamefuncties van de camera. DSLR's voor beginners zoals de Nikon D3500 zijn vaak kleiner dan hun meer premium equivalenten, wat belangrijk voor u kan zijn, hoewel dit meestal een gebrek aan weersbestendigheid en minder handmatige bediening betekent. De algehele constructie van de Canon EOS Rebel T5 videocamera is behoorlijk robuust en licht van gewicht, dus je krijgt hier geen dinky speelgoed.

Als je er goed voor zorgt, gaat dit een tijdje mee en wordt het een verstandige investering geacht als je een budgetvriendelijker model wilde pakken. Hij wordt ook geleverd met een eigen lenskit, zodat je hem direct uit de doos kunt gebruiken. Deze is voor degenen die weten wat ze doen, een complexe camera willen leren, of gewoon het beste van het beste willen als het gaat om prijspunt. Als je de anderen die hier worden vermeld niet voelde en een beest van een DSLR-videocamera wilt die je behoorlijk lang meegaat als je ervoor zorgt en de kwaliteit van je video's verhoogt versus.

Concurrenten op een merkbare manier, bekijk de Canon EOS 5D Mark III. We raden de Nikon D3200 aan als je een goedkopere DSLR-videocamera wilde dan de meeste die er zijn. Het is een van onze favoriete beste budgetvriendelijke Nikon DSLR-camera's, om nog maar te zwijgen van het feit dat het al wordt geleverd met een lens in de doos, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over dat onderdeel. De algehele bouw hiervan gaat een tijdje mee als je goed voor de camera zorgt.

Het heeft een 100% beelddekking, zodat u precies kunt zien wat u vastlegt, en het LCD-scherm is slechts 3 ″ maar van behoorlijke kwaliteit om uw opnamen te begeleiden. Bekijk deze andere optie voor de beste dslr-camera voor het filmen van HD-video's. Je hebt enkele opties voor lenssets en -pakketten om te helpen met flexibiliteit. De Nikon D5300 is ook behoorlijk betaalbaar.

De 5D Mark IV is een geweldige DSLR voor zowat iedereen. Tegenwoordig kunt u high-definition video opnemen zonder dat u een ultradure videocamera nodig hebt. In plaats daarvan hebben veel DSLR's uitstekende videospecificaties, waaronder 4K-resolutie en hoge framesnelheden voor slow motion. De 5D Mark IV biedt het beste van twee werelden, met een 30,4 MP-sensor en 4K-video-opname.

De Canon EOS 5D Mark IV was een van de eerste DSLR's met hoogwaardige videofuncties en resoluties, en het blijft een populaire keuze voor videografen. Het is ook een geweldige camera voor stilstaande fotografie, dankzij een krachtige 30,4 MP CMOS-sensor die professionele foto's produceert. Voor video kunt u opnemen in volledige 4K tot 30 frames per seconde. Als alternatief kunt u opnemen in 1080p met 60 frames per seconde, wat geweldig is voor slow-motion beelden.

En voor super slow motion en andere technieken neemt de 5D Mark IV ook op met 120 frames per seconde bij 720p. Als je een camera van hoge kwaliteit wilt voor professionele fotografie, een camera die ook uitstekende videomogelijkheden heeft, is de Canon EOS 5D Mark IV een goede keuze. De Canon EOS 90D is een veelzijdige camera met 4K-opname en een volledig scharnierend touchscreen. Vervolgens hebben we de Canon EOS 90D.

Ja, het is een ouder model, maar het is nog steeds een geweldige DSLR voor video-opnamen, dankzij de 32,5 MP APS-C-sensor en de reeks videospecificaties. En hoewel het minder biedt op het gebied van stilstaande fotografie in vergelijking met de 5D Mark IV, geeft het eigenlijk een beter bereik aan framesnelheden. U kunt 4K-video opnemen met 30 fps, plus 1080p-beelden met 120 fps. Hierdoor kun je experimenteren met verschillende soorten slow-motion- en superslow-motion-beelden.

We houden ook van het ontwerp van deze kleinere camera. Het heeft een stevige grip om vloeiende video te maken; het beschikt ook over een touchscreen LCD-scherm dat 180 graden kan worden gedraaid en kan worden omgedraaid. Dit betekent dat u verschillende video-opnametechnieken en hoeken kunt gebruiken. De camera heeft ook Dual-Pixel autofocus, wat geweldig is voor video-opnames.

En de EOS 90D heeft ook behoorlijke fotografieprestaties met zijn 32,5 MP-sensor. De Rebel SL3 heeft een aantal geweldige functies voor video, waaronder een draaibaar scherm voor vloggen. De Canon EOS Rebel SL3 heeft een 24,1 MP-sensor, wat geweldig is voor stilstaande fotografie. En het kan 4K opnemen met 25 fps (helaas geen 30 fps).

Het kan ook 1080p opnemen met 60, 50 en 30 fps, zodat je nog steeds coole slow-motion-beelden kunt maken. De D850 is een krachtige camera voor stilstaande foto's; hij heeft ook 4K uncropped videomogelijkheden. De Nikon D850 is een van Nikon's krachtigste DSLR's en biedt professionele video- en stilstaande opnamen. Het heeft een breed scala aan video-opties.

Je kunt 4K opnemen met 30 fps, evenals 1080p bij 60 fps. Bovendien is de 4K-video niet bijgesneden, wat geweldig is voor high-end video's. Net als de Canon EOS 5D Mark IV heeft de Nikon D850 een kantelbaar (en niet volledig scharnierend) scherm; met andere woorden, het is niet de beste DSLR voor vloggen. We houden van de veelzijdigheid van deze camera en het ergonomische ontwerp.

Het is comfortabel in gebruik en heeft ook microfoon- en koptelefoonaansluitingen. De Nikon D850 is in de eerste plaats een camera voor stilstaande fotografie, maar biedt een perfect platform om eenvoudig te schakelen tussen foto- en videobeelden. De D780 is een budgetalternatief voor de D850, met betere HD-opname-opties. Als je denkt dat de Nikon D850 een beetje duur is, biedt de Nikon D780 een iets goedkoper alternatief.

Het is een stap lager dan de D850, maar de videokwaliteit blijft van topklasse. De D780 kan niet-bijgesneden 4K-video opnemen met 30 fps. Nog indrukwekkender, de D780 biedt ook 1080p-opname met 120, 100 en 60 fps, die zelfs de D850 niet heeft. Hierdoor kunt u fantastische slow-motion-opnames maken.

Het ondersteunt ook een reeks videospecificaties van hoge kwaliteit, waaronder N-Log en HLG (Hybrid Log-Gamma). Qua bediening heeft deze camera dezelfde schermbeperkingen als de D850 (het LCD-scherm kan slechts licht worden gekanteld). De D850 heeft echter alle aansluitingen die u nodig hebt om een draadloze microfoon te gebruiken voor vloggen. De D7500 is goedkoper dan andere high-end Nikon DSLR's, maar biedt nog steeds goede videoprestaties.

Je krijgt meerdere resoluties en framesnelheden voor video-opnames, waaronder 4K - met een 1,5x bijsnijding - bij 30 frames per seconde, evenals 1080p bij 60, 50, 30, 25 en 24 fps. Dit geeft je een uitstekende veelzijdigheid en maakt verschillende effecten en formaten mogelijk. De D500 is beter voor fotografie, maar hij is ook fatsoenlijk voor diegenen die hun video-opnamevaardigheden een vliegende start willen geven. De Nikon D500 is een goed afgeronde camera, met geweldige foto- en videomogelijkheden.

Voor video krijg je 4K met 30 fps, maar met een 1,5x cropfactor. Qua autofocus gebruikt het dezelfde contrast-detectie-AF als de D7500, die af en toe traag kan zijn. Je moet je echter nog steeds kunnen concentreren op bewegende objecten en mensen. De Nikon D500 heeft een standaard Nikon-ontwerp met een comfortabele handgreep aan de rechterkant.

Het heeft ook een LCD-touchscreen, dat van hoge kwaliteit is, maar slechts licht kan worden gekanteld en niet naar buiten kan worden gedraaid. Hoe dan ook, de D500 is een geweldige keuze voor fotografen die misschien ook video-opnames willen proberen. De EOS 6D Mark II biedt degelijke video-opnames en full 1080p HD bij 60 fps. Vervolgens gaan we terug naar Canon met de populaire Canon EOS 6D Mark II.

Dit is een model lager dan de 5D Mark IV, maar wordt nog steeds beschouwd als een tussenliggende tot professionele DSLR. Het is veel goedkoper dan veel professionele DSLR's, maar biedt nog steeds een fantastische beeld- en opnamekwaliteit. Voor stilstaande foto's heeft de 6D Mark II een 26,2MP-sensor en staat bekend om zijn scherpe en heldere beelden. Het kan echter ook opnemen in 1080p uncropped met 60, 50, 30, 25 en 24 fps.

Er is echter één nadeel: het heeft geen 4K-opnamemogelijkheden, wat sommigen misschien niet leuk vinden. De EOS 6D Mark II is voornamelijk bedoeld voor fotografie. Het is echter een andere camera zoals de D500 die ook kan worden gebruikt om te werken met basisvideo-opnametechnieken. De 1D X Mark II kan 5,5K-video opnemen (4K RAW) en kan ook 4K produceren met 60 fps uncropped.

Als je een premium, professionele DSLR voor fotografie wilt, die ook niet slouch is voor video-opnames, is de Canon EOS 1D X Mark II een topkeuze. Dit is de beste DSLR voor video-opnamen als u ultieme fotokwaliteit en RAW-videomogelijkheden wilt. Dit komt omdat de 1D X Mark II 4K RAW-beelden kan opnemen - ook bekend als 5,5k HD. Het kan ook 4K HD opnemen met 60 fps uncropped.

Dit betekent dat het een indrukwekkende kwaliteit heeft en dat je er gemakkelijk verbluffende video's mee kunt maken. Voor autofocus heeft het Dual Pixel AF voor 1080p, maar dit is niet beschikbaar voor 4K- of 5,5K-opnames. Afhankelijk van uw interesse en waarvoor u de camera wilt gebruiken, kunt u sommige van deze camera's beter aan uw behoeften voldoen. Als je bijvoorbeeld gewoon met video wilt experimenteren, kan een budgetoptie zoals de Canon EOS Rebel SL3 een goede keuze zijn.

Als u een high-spec camera wilt die 4K-video en foto's van verbluffende kwaliteit kan opnemen, kan zoiets als de Canon EOS 5D Mark IV of Nikon D850 een uitstekende optie zijn. De Canon EOS Rebel SL3 was de beste DSLR-camera met een beperkt budget. De 24,2 MegaPixel APS-C CMOS-sensor en de verbeterde DIGIC 7 Beeldprocessor maken van deze canon-camera een kracht waarmee rekening moet worden gehouden in de budgetvriendelijke DSLR-markt. Er zijn zoveel camera's op de markt, van DSLR's tot spiegelloos, dat het moeilijk is om te weten waar je naar moet zoeken en welke je moet krijgen, vooral omdat elke fabrikant beweert dat zijn camera 'de beste' is op een of ander gebied.

We hebben deze lijst met de beste DSLR-camera's die nog op de markt zijn afgerond, waarbij we ons richten op de functies die de meeste fotografen nodig hebben, terwijl ze allemaal in lijn blijven met een redelijk budget. Als u uw eerste DSLR-camera koopt met een krap budget, is een eenvoudiger, iets ouder model de juiste keuze. Deze camera is de beste budget DSLR-camera met een flip-screen omdat het vloggen net zo eenvoudig maakt als vloggen door mijn telefoon met zijn point-and-shoot gebruiksgemak. Een ander voordeel van DSLR's is dat, aangezien de beste spiegelloze camera's het schijnbaar hebben overgenomen, de beste DSLR's aanzienlijk in prijs zijn gedaald.

Het is misschien wel de beste DSLR-camera voor beginners, maar het zorgt ervoor dat professionele fotografen of videografen meer controle, opties en betrouwbaarheid willen. Veel landschapsfotografen geven er bijvoorbeeld de voorkeur aan hun scène te bekijken via een optische zoeker, wat een kenmerk is van de DSLR. Het is moeilijk om een andere DSLR te bedenken die verbaast zoals de D850 dat doet, zelfs na enkele jaren op de markt te zijn geweest. Hoewel de D6 geen grote stap voorwaarts maakt op het gebied van specificatie of bediening, doet hij genoeg om professionele sport- en nieuwsfotografen te laten vasthouden aan een DSLR in plaats van over te schakelen op een spiegelloze camera.

Laten we even wegstappen van Canon en Nikon en laten we eens kijken naar wat Sony naar de tafel brengt als het gaat om video-DSLR's. Bedacht (en voelt aan als) de lichtste DSLR ter wereld en met een scharnierend scherm, is het ideaal voor reisfotografen met een beperkte bagagevrijdom of voor degenen wiens uitrustingsacquisitiesyndroom hen verzandt met een cameratas vol zware kit. Canon DSLR's blijven een van de meest populaire keuzes voor zowel amateur- als professionele filmmakers, dus het vinden van de beste Canon DSLR voor video hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. .