Verliezen dslr-camera's waarde?

Verdicht de slechtere, maar DSLR's niet zo ver achter. Zoveel mensen raken verstrikt met koorts voor upgradeapparatuur en moeten het nieuwste beste speelgoed hebben, ongeacht de werkelijke behoefte.

Verliezen dslr-camera's waarde?

Verdicht de slechtere, maar DSLR's niet zo ver achter. Zoveel mensen raken verstrikt met koorts voor upgradeapparatuur en moeten het nieuwste beste speelgoed hebben, ongeacht de werkelijke behoefte. Hier kunt u zien dat spiegelloze camera's een waardedaling met ongeveer 12,6% hebben gezien, vergeleken met slechts 2,2% voor DSLR's. Ondanks het feit dat DSLR's een lange levensduur hebben, daalt de waarde van een gebruikte camera vaak snel.

Zoals je weet, brengen reguliere cameramerken, zoals Canon en Nikon, minstens één keer per jaar nieuwe cameramodellen uit. Hierdoor daalt de waarde van oudere modellen snel. Het uiterlijk van nieuwe apparatuur maakt uw bestaande uitrusting niet meteen onbruikbaar. En tenzij u een Leica-gebruiker bent, verliezen lenzen, zoals auto's, de wederverkoopwaarde zodra ze bij u worden afgeleverd bij B%26H of Amazon.

Je koopt geen optiek voor een investering. Je koopt de tools om je werk te doen. En als ze blijven werken voor jou en je klanten, bewaar ze dan. Het simpele feit is dat de meeste toekomstige camera-innovaties intensief gebruik van software en kunstmatige intelligentie zullen inhouden.

Welke camerafabrikant ook sterker zal zijn in software, zal uiteindelijk de leider worden. Je kunt gemakkelijk parallellen trekken van de smartphone-industrie met de camera-industrie - dat is uiteindelijk waar de grote cameratechnologie naartoe gaat. Het voordeel van het kopen van een camera is een betere beeldkwaliteit, meer creatieve mogelijkheden, lenskeuzes en camera-instellingen die niet mogelijk zijn op een smartphone. Maar voorlopig weten we dat het nog leeft, maar we moeten denken aan onze lange levensduur als fotografen met dit camera-formaat.

Je hebt waarschijnlijk sommige fotografen iets horen zeggen als „je kunt mijn dslr alleen maar uit mijn koude, dode handen wrikken. Deze belasting was mogelijk bedoeld als compensatie voor eigenaren die hun camera's gebruikten om films en tv-programma's te piraten. Hoewel het waar is dat mobiele telefoons niet overeenkomen met de optische kwaliteit van camera's met verwisselbare lenzen, innoveren ze enorm op het gebied van AI en computationele fotografie. De verkoop van DSLR heeft een enorme pak slaag gekregen en is in feite gedaald tot dieptepunten aller tijden, en het enige deel van de cameramarkt dat het relatief beter lijkt te doen op het gebied van nieuwe verkopen, is spiegelloos.

Misschien wil je ook de site van Learn Camera Repair bekijken, die vol staat met uitstekende tips en bronnen voor het repareren van camera's. Daarom racen ze allemaal om de nieuwste en beste functies in camera's te krijgen terwijl ze proberen zoveel mogelijk spiegelloze lenzen naar buiten te duwen. De R-serie Leica SLR-camera's was een tijdje zeer betaalbaar, maar toen de Leica M werd aangekondigd, ging de prijs omhoog. Het enige probleem zijn de kosten van productie en onderhoud van een grote selectie EF- en F-lenzen, evenals een breed scala aan DSLR-camera's.

Ik heb 8 bruiloften gedaan met mijn Nikon d3500 en ik zie nog geen verschil in kwaliteit tussen mijn resultaten en de professionele camera's. Het is waar dat veel fotografen geen interesse hebben in spiegelloze technologie en liever een DSLR gebruiken. Vastzittende pixels met valse kleuren zijn niet helemaal ongebruikelijk, kunnen toenemen naarmate een camera ouder wordt, maar zijn mogelijk niet merkbaar in veel van de foto's die u maakt. Nikon zei onlangs iets soortgelijks en wees erop dat het bedrijf zich voorlopig zal concentreren op spiegelloze camera's.

Ik heb veel klachten gehoord van de huidige Nikon- en Canon DSLR-bezitters die erg ontevreden zijn over de situatie, en ze lijken in de war te zijn waarom spiegelloos zo gehyped is, tot het punt dat fabrikanten erop overstappen.