Wat is de nummer 1 spiegelreflexcamera?

Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 De beste DSLR's lopen niet zo ver achter op hun spiegelloze tegenhangers, zelfs vandaag de dag. Veel DSLR's bevatten moderne spiegelloze functies zoals 4K-video, fasedetectie op sensor, autofocus en effectieve liveweergavemodi.

Wat is de nummer 1 spiegelreflexcamera?

Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 De beste DSLR's lopen niet zo ver achter op hun spiegelloze tegenhangers, zelfs vandaag de dag. Veel DSLR's bevatten moderne spiegelloze functies zoals 4K-video, fasedetectie op sensor, autofocus en effectieve liveweergavemodi. We denken echter dat er een handvol dslr-hoogtepunten zijn die speciale aandacht verdienen. De Nikon D3500 is, was en zal misschien altijd de beste no-nonsense DSLR voor beginners zijn die je kunt krijgen, terwijl de Nikon D850 een stevige professionele camera is die een genot is om te gebruiken en de resolutie, opnamesnelheid en zelfs videomogelijkheden heeft om vandaag relevant te zijn.

En voor liefhebbers doet de krachtige Canon EOS 90D alles wat de beste spiegelloze camera's in zijn klasse kunnen doen, met de bediening en optische zoeker van een DSLR. De langverwachte upgrade naar de geliefde Nikon D750 stelde ons zeker niet teleur. De Nikon D780 bevat dezelfde autofocus met fasedetectie op de sensor als de Nikon Z6 om dezelfde spiegelloze live weergaveprestaties te bieden - een groot voordeel voor foto's van foto's en vooral voor video. Toegegeven, Nikon was een beetje traag van het doel, omdat Canon zijn eigen Dual Pixel CMOS AF in zijn DSLR's heeft gebruikt om jarenlang hetzelfde te doen.

De D780 heeft echter niet alleen geavanceerde live view AF, hij wordt ook geleverd met een kantelbaar touchscreen met hoge resolutie, 4K UHD-video, dubbele UHS-II-compatibele geheugenkaartsleuven en continue opnamesnelheden tot 12 fps in live view-modus. Combineer dat met het solide ontwerp en de comfortabele grip en je hebt een camera die meteen een klassieker is. We ontdekten dat de D780, net als andere Nikon DSLR's, een goed doordacht ontwerp combineert met een solide constructie en een zeer bevredigende bediening. Pentax lijkt mee te gaan in zijn eigen kleine bubbel, schijnbaar onaangetast door gebeurtenissen van buitenaf, dus vonden we de Pentax K-1 Mark II typisch solide maar onavontuurlijk in zijn specificaties toen we hem beoordeelden.

Het heeft een robuuste, weerbestendige constructie en een zeer effectief beeldstabilisatiesysteem met sensorverschuiving dat werkt met elke aangesloten lens, in tegenstelling tot concurrerende Canon- en Nikon DSLR's, die geen stabilisatie in het lichaam hebben. Beter nog, de 5-assige stabilisator kan in trick-modi werken om anti-aliasingcorrectie te leveren, een toename van fijne details en textuur op basis van Pixel Shift door meerdere belichtingen, en zelfs een Astrotracer-modus om te voorkomen dat sterren door de lucht lijken te strepen. Met een 36 MP full-frame beeldsensor geeft de K-1 Mark II je zeker veel megapixels voor het geld, hoewel we denken dat het 33-punts autofocussysteem gedateerd aanvoelt en Live View-autofocus absoluut behoorlijk slecht is. Voor DSLR-fans die een groot, solide, eersteklas en traditioneel cameragevoel willen, denken we echter dat deze camera nog steeds een sterke aantrekkingskracht heeft.

Ondanks dat hij vier jaar geleden werd uitgebracht, denken we nog steeds dat de Nikon D7500 erkenning verdient als een van de beste DSLR's voor enthousiastelingen, zelfs nu. Het is een fatsoenlijke allrounder en Nikon's equivalent aan de Canon EOS 90D. Het biedt een iets snellere continue burst-opnamesnelheid bij 8 fps, hoewel het de resolutie van de 90D mist. Het 51-punts autofocussysteem is betrouwbaar en heeft de mogelijkheid om 4K-video op te nemen.

Het heeft een kantelbaar achterscherm in plaats van het volledig gearticuleerde ontwerp van de EOS 90D en vertrouwt op tragere contrast-AF in live view-modus, maar als u het grootste deel van uw opnamen via de zoeker doet, zijn dit kleine punten. Nikon-fans die van sportfotografie houden, willen misschien ook eens kijken naar de Nikon D500 (opent in een nieuw tabblad), maar dit is een veel duurdere camera en het wordt steeds moeilijker te vinden. DSLR-fans moeten weten dat er nog steeds geweldige DSLR's in de buurt zijn, en onze tijd met de D7500 heeft ons ervan overtuigd dat dit er een van is. De Canon EOS 6D Mark II is al een tijdje uit en hoewel de specificaties nauwelijks geavanceerd zijn, is dit nog steeds een krachtige en veelzijdige DSLR voor fotografen die hun eerste stappen zetten in full-frame fotografie.

Het belangrijkste van alles is dat we denken dat het veelzijdig, buitengewoon goed ontworpen en eenvoudig te gebruiken is. De 26-megapixelsensor is eerder goed dan geweldig, maar hij heeft wel Canon's Dual Pixel CMOS AF-systeem, dus de autofocus met live view is erg snel en effectief. Het 45-punts AF-systeem voor zoeker is ook redelijk goed, hoewel de scherpstelpunten allemaal naar het midden van het scherm zijn geclusterd. De EOS 6D Mark II kan beelden vastleggen met 6,5 fps in burst-modus en heeft een uiterst nuttig vari-angle touchscreen-display.

Het is enigszins overtroffen door de nieuwere Canon EOS RP en Canon's andere spiegelloze modellen, maar het is een solide koop die goedkoper is dan de Nikon D780 (hieronder). De K-70 is robuust gebouwd volgens een semi-professionele standaard, en met zijn slimme ontwerpkenmerken is de K-70 waarschijnlijk de beste allround Pentax-cameraliefhebber die fotografen op dit moment kunnen kopen. Ja, we hebben de veel nieuwere Pentax K-3 Mark III beoordeeld, maar voor ons is de K-70 een hoog watermerk voor Pentax D-SLR's en het is degene die we vandaag zouden kiezen. Uniek onder Pentax DSLR's, maakt de K-70 gebruik van een combinatie van fasedetectie-AF en contrastdetectie-AF bij opnamen met live weergave.

De resolutie van 24 MP is nog steeds concurrerend en het uitklapbare vari-hoekscherm zorgt ervoor dat de K-70 erg modern aanvoelt. Het enige dat ontbreekt, is 4K-video, en we moeten toegeven dat de batterijduur van 480 opnamen een beetje teleurstellend is voor een DSLR en ons voorzichtiger liet fotograferen tijdens een dagje uit in Londen. Aan de andere kant zijn er veel Pentax-lenzen om uit te kiezen, dus hoewel het merk Pentax niet langer dezelfde invloed heeft als Canon of Nikon, is het nog steeds een belangrijke kracht op de DSLR-markt. Hij is Fellow van The Royal Society of Arts, heeft een Foundation Degree in Equitation Science en is een Master of Arts in Publishing.

Hij is lid van Nikon NPS en is sinds de filmdagen Nikon-gebruiker met behulp van een Nikon F5 en zag de digitale overgang met Nikon's D-serie camera's en is tot op de dag van vandaag het jongste lid dat wordt gekozen in BEWA, The British Equestrian Writers' Association. Alles in overweging nemen, wat is precies de beste DSLR-camera die je nu kunt kopen? Onze keuze blijft voorlopig de Nikon D3500, vooral degenen die net beginnen. Het is een camera die bewijst dat je iets heel capabel kunt oppikken zonder een fortuin uit te geven. Met zijn eenvoudige bediening, eenvoudig te volgen geleidingsmodus en een sensor die geweldige resultaten oplevert, is het gemakkelijk in te zien waarom het altijd populair is.

Voor degenen die wat meer te besteden hebben, dan is de Canon EOS 90D een uitstekende keuze. Het is nu een beetje aan de oude kant, maar het heeft toch een groot aantal verleidelijke specificaties. Dankzij zijn leeftijd is hij vaak ook verkrijgbaar voor een goede prijs. Als je op zoek bent naar een full-frame sensor, dan is de Nikon D780 een fantastisch alternatief.

In onze tests waren we onder de indruk van de levensduur van de batterij van de Nikon D3500, het gebruiksgemak en vooral de resultaten van de uitstekende sensor van de camera. De D3500 is het bewijs dat je geen fortuin hoeft te betalen om een geweldige camera te krijgen. De bedieningselementen zijn ontworpen om eenvoudig te zijn voor beginners, en in de juiste handen is het een match voor camera's die veel meer kosten. Als u handmatige bedieningselementen wilt verkennen en wilt profiteren van een sensor die veel beter is dan elke sensor die u in een cameratelefoon aantreft, is de Nikon D3500 zeker moeilijk te verslaan.

Canons beste budget DSLR, de Rebel SL3 - ook bekend als de EOS 250D buiten de VS - combineert een sterke functieset met geweldige bediening, ondanks zijn kleine formaat. Is nog kleiner, maar mist het uitklapbare LCD-scherm van deze camera, wat vooral handig is als je video wilt opnemen. Moeten full-frame ventilatoren met de relatief recente lancering van de Nikon D780 (hierboven) nog steeds rekening houden met de D750? Het antwoord is ja, want de D780 is geen vervanging voor deze camera, meer een duurder alternatief voor degenen die de nieuwste spiegelloze trucs in DSLR-vorm willen. De belangrijkste verschillen tussen een DSLR op instapniveau en een meer geavanceerde DSLR zijn meestal in het ontwerp, de sensor en de opnamefuncties van de camera.

DSLR's voor beginners zoals de Nikon D3500 zijn vaak kleiner dan hun meer premium equivalenten, wat belangrijk voor u kan zijn, hoewel dit meestal een gebrek aan weersbestendigheid en minder handmatige bediening betekent. De beste DSLR-camera die we voor beginners hebben getest, is de Canon EOS Rebel T8i. Het is een van de meest afgeronde DSLR's op instapniveau die we hebben getest. Het heeft een volledig gearticuleerd touchscreen, een 24-megapixel APS-C-sensor en 4k-videomogelijkheden, een zeldzaamheid voor veel beginnende DSLR's.

De camera is ook zeer comfortabel om mee te fotograferen en heeft een zeer intuïtief menusysteem, met uitleg over instellingen voor beginnende gebruikers. Hier is onze samenvatting van de beste dslr-camera's die momenteel op de markt zijn. De beste DSLR-camera's zijn als goudstof voor fotografen. Ze werden het populairste type digitale camera in het begin tot het midden van de jaren 2000.

Het debat bestaat nu tussen DSLR-camera's versus spiegelloze camera's en dat debat is meedogenloos. De kleinere en lichtere spiegelloze camera's halen langzaam in populariteit in en worden de voorkeursoptie. Dit betekent echter niet dat we het erfgoed en de betrouwbaarheid van DSLR's moeten negeren, en ze zijn zeker niet overbodig, ongeacht of beginners of professionele fotografen op zoek zijn naar een nieuwe schietpartner. De beste DSLR-camera's scoren nog steeds hoog in onze gids voor beste camera's voor astrofotografie, dus we geloven nog steeds dat ze nog steeds hun mannetje kunnen staan, vooral op dit gebied.

DSLR-camera's zijn meestal een fractie groter en zwaarder dan andere soorten camera's, maar ze zijn niet zo omvangrijk en onaangenaam als ze ooit waren of op zijn minst werden waargenomen, dus laat dit je niet afschrikken. Als u een van de beste DSLR-camera's bezit, krijgt u de gewenste fotografieresultaten, ongeacht ervaring of bekwaamheid. Je kunt nog steeds onze verzameling van de beste beginnerscamera's bekijken als dit je eerste camera is, of bekijk onze gids met beste camera-deals om te zien of je een koopje kunt krijgen. We houden erg van DSLR's en als je het overzicht van de beste DSLR-camera's wilt zien, lees dan verder.

Als je besluit dat spiegelloos meer jouw ding is, bekijk dan in plaats daarvan onze beste gids voor spiegelloze camera's. Als je iemand bent die graag wil schakelen tussen het maken van foto's en het opnemen van video, is de D850 een serieuze blik waard, omdat hij ook fotografeert in 4K UHD. Bovendien is deze camera uitgebreid weerbestendig en zelfs de batterijgreep is beschermd tegen stof en water. De Nikon D850 is een camera die je overal mee naartoe kunt nemen en maximale resultaten behaalt zonder je zorgen te maken over de elementen.

Door Marc McLaren gepubliceerd 12 januari 22 Voor beginners houden we van de Canon EOS Rebel SL3, die nog goedkoper is, maar nog steeds kwaliteitsfoto's maakt en 4K-video kan opnemen. Het heeft echter een kortere levensduur van de batterij en een minder geavanceerd autofocussysteem. De meeste casual fotografen zullen de Canon EOS Rebel T8i vinden als de beste camera voor hen als ze op zoek zijn naar een DSLR-achtig systeem. Net als zijn voorgangers heeft de T8i een 45-punts autofocussysteem, maakt hij uitstekende foto's en heeft hij een aantal handige ingebouwde handleidingen om nieuwkomers te helpen de ins en outs van de camera te leren.

Lees onze volledige Canon EOS Rebel T8i review. De Canon EOS Rebel SL3 is de beste DSLR-camera voor diegenen die met een beperkt budget 4K-video willen opnemen. Deze camera, die is gericht op beginners, is ook erg klein en licht in feite, het is een van de kleinste DSLR's die er zijn en heeft een hele reeks in-cameragidsen om beginnende shooters te helpen. We houden ook van het 3-inch scharnierende aanraakscherm van de EOS Rebel SL3, waardoor het gemakkelijker is om vanuit vreemde hoeken foto's te maken.

Lees onze volledige Canon EOS Rebel SL3-recensie. Het kan ook 4K-video opnemen, hoewel merk op dat het maximaal 30 fps heeft; als je vloeiendere 60 fps-beelden wilt maken, ben je beperkt tot 1080p, dus als video je primaire zorg is, wil je waarschijnlijk ergens anders kijken. Maar als je vooral dieren in het wild, sport of landschappen fotografeert, is dit een van de beste DSLR-camera's die je kunt kopen. De D7500 kan het best worden gezien als een miniversie van de D500 hierboven, met enkele van de kenmerken van zijn grote broer of zus uitgekleed, maar met een kleinere behuizing en een goedkoper prijskaartje.

De 20,9-megapixelsensor is precies hetzelfde als die in de D500, net als de Expeed 5-beeldprocessor, maar continu fotograferen wordt teruggebracht tot 8 fps en er zijn slechts 51 autofocuspunten in plaats van 153 zoals op het duurdere model. Het heeft ook een kleinere zoeker en één kaartsleuf in plaats van twee. Hoewel het geweldig is, is de prijs hoog, wat het positioneert als een investering alleen voor serieuze fotografen. Vanwege de hoge kwaliteit OLED-resolutie, framesnelheid en uitgebreide videomogelijkheden, is deze camera bestand tegen de naam als de nee.

De beeldstabilisatie in het lichaam op deze camera is verbluffend, dus het neemt een deel van het natuurlijke schudden weg dat je uit je hand krijgt. Als je deze camera ook gaat gebruiken voor groothoekvideo, dan maakt de beeldstabilisatiefunctie van deze camera je er een beetje slecht uit. De manier waarop u dit kunt oplossen, is door te fotograferen met een Canon RF 15-35 mm-lens en beeldstabilisatie uit te schakelen. Net als de D750 die hij vervangt, is de Nikon D780 een full-frame of FX-formaat DSLR met de Nikon F-lensbevestiging.

Als je echter gewoon van je smartphone of point-and-shoot camera wilt stappen, dan geeft een DSLR op instapniveau je de verbetering van de beeldkwaliteit en handmatige bediening die je nodig hebt om uit te groeien naar je nieuwe hobby. We hebben zowat elke DSLR op de markt beoordeeld om u deze uitgebreide gids te geven over wat er beschikbaar is. Er zijn de afgelopen maanden en jaren maar heel weinig DSLR's aangekondigd, maar de 850D is het antwoord voor fotografen die van een traditionele manier van fotograferen houden en op zoek zijn naar hun eerste „juiste camera”. Met dat in gedachten, als je iemand bent die relatief nieuw is in fotografie, is het kiezen van een eersteklas DSLR op professioneel niveau waarschijnlijk volledig overkill - en het zal ook niet vriendelijk zijn voor je portemonnee.

De beste DSLR-camera's hebben nog veel te bieden, zelfs als er tegenwoordig maar heel weinig nieuwe modellen worden uitgebracht. Als u op zoek bent naar een hoogwaardige DSLR die kan worden gebruikt bij slecht weer en bewegende onderwerpen scherp maakt of grote beelden levert met veel details, dan is de Nikon D850 een uitstekende keuze. Dus of je nu nieuw bent in fotografie of een doorgewinterde professional bent, Nikon DSLR-camera's zijn op dit moment enkele van de beste die bij je passen. De vijf jaar oude Nikon D500 blijft Nikon's belangrijkste DX-serie DSLR en maakt veel recentere camera's te schande.

Hoewel je waarschijnlijk betere spiegelloze camera's kunt vinden dan de 250D voor zijn prijs, als je graag bij een traditionele DSLR wilt blijven, is dit een goede om voor te gaan. Bovendien maakt het compatibel zijn met een enorm scala aan optieken het een goede keuze als je vastbesloten bent om het idee van de DSLR te bepalen. Deze DSLR op enthousiastniveau voelt zeer goed gebouwd aan, met een grote handgreep met textuur en goed uit elkaar geplaatste fysieke bedieningselementen. Toch, als u op zoek bent naar een compacte, gebruiksvriendelijke DSLR die zeer geschikt is voor fotografie onderweg, is dit een goede optie.

.