Waar is een DSLR-camera goed voor?

DSLR-camera's zijn verreweg de standaard, meest populaire camerakeuze. Ze zijn veelzijdig en bieden professionele foto's met een hoge beeldkwaliteit.

Waar is een DSLR-camera goed voor?

DSLR-camera's zijn verreweg de standaard, meest populaire camerakeuze. Ze zijn veelzijdig en bieden professionele foto's met een hoge beeldkwaliteit. Ze kunnen ook werken met een reeks verwisselbare lenzen. Hoewel spiegelloze camera's over het algemeen naar voren komen, is gebruikerservaring een cruciale factor bij het kiezen van een camera.

DSLR's hebben een heft en stevigheid die sommige fotografen geruststellend vinden. En de mogelijkheid om recht door de lens te kijken, kan de doorslaggevende factor zijn voor bepaalde shooters (vooral vergeleken met sommige spiegelloze camera's op instapniveau die geen elektronische zoeker hebben). Voordat je koopt, moet je elk type camera uitproberen; degene die het beste aanvoelt, is de juiste keuze voor jou. Maar welke soort je ook koopt, je kunt geweldige foto's maken.

Door Sebastian Oakley gepubliceerd 13 juni 22 We denken wel dat er een handvol dslr-hoogtepunten zijn die speciale aandacht verdienen. De Nikon D3500 is, was en zal misschien altijd de beste no-nonsense DSLR voor beginners zijn die je kunt krijgen, terwijl de Nikon D850 een stevige professionele camera is die een genot is om te gebruiken en de resolutie, opnamesnelheid en zelfs videomogelijkheden heeft om vandaag relevant te zijn. En voor liefhebbers doet de krachtige Canon EOS 90D alles wat de beste spiegelloze camera's in zijn klasse kunnen doen, met de bediening en optische zoeker van een DSLR. De langverwachte upgrade naar de geliefde Nikon D750 stelde ons zeker niet teleur.

De Nikon D780 bevat dezelfde autofocus met fasedetectie op de sensor als de Nikon Z6 om dezelfde spiegelloze live weergaveprestaties te bieden - een groot voordeel voor foto's van foto's en vooral voor video. Toegegeven, Nikon was een beetje traag van het doel, omdat Canon zijn eigen Dual Pixel CMOS AF in zijn DSLR's heeft gebruikt om jarenlang hetzelfde te doen. De D780 heeft echter niet alleen geavanceerde live view AF, hij wordt ook geleverd met een kantelbaar touchscreen met hoge resolutie, 4K UHD-video, dubbele UHS-II-compatibele geheugenkaartsleuven en continue opnamesnelheden tot 12 fps in live view-modus. Combineer dat met het solide ontwerp en de comfortabele grip en je hebt een camera die meteen een klassieker is.

We ontdekten dat de D780, net als andere Nikon DSLR's, een goed doordacht ontwerp combineert met een solide constructie en een zeer bevredigende bediening. Pentax lijkt mee te gaan in zijn eigen kleine bubbel, schijnbaar onaangetast door gebeurtenissen van buitenaf, dus vonden we de Pentax K-1 Mark II typisch solide maar onavontuurlijk in zijn specificaties toen we hem beoordeelden. Het heeft een robuuste, weerbestendige constructie en een zeer effectief beeldstabilisatiesysteem met sensorverschuiving dat werkt met elke aangesloten lens, in tegenstelling tot concurrerende Canon- en Nikon DSLR's, die geen stabilisatie in het lichaam hebben. Beter nog, de 5-assige stabilisator kan in trick-modi werken om anti-aliasingcorrectie te leveren, een toename van fijne details en textuur op basis van Pixel Shift door meerdere belichtingen, en zelfs een Astrotracer-modus om te voorkomen dat sterren door de lucht lijken te strepen.

Met een 36 MP full-frame beeldsensor geeft de K-1 Mark II je zeker veel megapixels voor het geld, hoewel we denken dat het 33-punts autofocussysteem gedateerd aanvoelt en Live View-autofocus absoluut behoorlijk slecht is. Voor DSLR-fans die een groot, solide, eersteklas en traditioneel cameragevoel willen, denken we echter dat deze camera nog steeds een sterke aantrekkingskracht heeft. Ondanks dat hij vier jaar geleden werd uitgebracht, denken we nog steeds dat de Nikon D7500 erkenning verdient als een van de beste DSLR's voor enthousiastelingen, zelfs nu. Het is een fatsoenlijke allrounder en Nikon's equivalent aan de Canon EOS 90D.

Het biedt een iets snellere continue burst-opnamesnelheid bij 8 fps, hoewel het de resolutie van de 90D mist. Het 51-punts autofocussysteem is betrouwbaar en heeft de mogelijkheid om 4K-video op te nemen. Het heeft een kantelbaar achterscherm in plaats van het volledig gearticuleerde ontwerp van de EOS 90D en vertrouwt op tragere contrast-AF in live view-modus, maar als u het grootste deel van uw opnamen via de zoeker doet, zijn dit kleine punten. Nikon-fans die van sportfotografie houden, willen misschien ook eens kijken naar de Nikon D500 (opent in een nieuw tabblad), maar dit is een veel duurdere camera en het wordt steeds moeilijker te vinden.

DSLR-fans moeten weten dat er nog steeds geweldige DSLR's in de buurt zijn, en onze tijd met de D7500 heeft ons ervan overtuigd dat dit er een van is. Met spiegelreflexcamera's kunnen deskundige fotografen van lenzen wisselen en de juiste lens kiezen voor de gegeven opnamesituatie. DSLR verwijst naar spiegelreflexcamera's die digitale foto's maken en de weinige camera's die nog steeds op de markt zijn die nog steeds film gebruiken, worden simpelweg spiegelreflexcamera's genoemd. Dit is een beetje schande voor de keuze van de consument, maar het betekent niet dat je niet moet overwegen om een van die camera's te kopen.

Hij is bekend met en toont grote belangstelling voor middelgrote en grootformaat fotografie met producten van Phase One, Hasselblad, Alpa en Sinar en heeft veel bioscoopcamera's gebruikt van onder meer Sony, RED, ARRI en alles daartussenin. Er is geen vertraging, zoals er kan zijn met point-and-shoots en spiegelloze camera's, aangezien de sensor wat hij ziet moet overbrengen naar een apart digitaal display elders op de camera. Er zijn ook een aantal full-frame spiegelloze camera's met dezelfde sensor (35 mm) die wordt aangetroffen in premium DSLR-camera's. DSLR's zijn een betaalbare manier om de sprong te maken van een cameratelefoon of een point-and-shoot compactcamera.

Camera's op instapniveau van beide typen worden vaak geleverd met plastic behuizingen die sterk genoeg zijn voor informeel gebruik, maar misschien niet goed standhouden als ze bijvoorbeeld worden rondgegooid voor langere reizen in het achterland. Een spiegelreflexcamera gebruikt echter een film van plastic, gelatine en ander materiaal om het beeld op te nemen - een DSLR legt het beeld digitaal vast, op een geheugenkaart. Voeg een geweldige levensduur van de batterij toe aan de mix en de Rebel T7i vormt zich als een geweldige starter-DSLR voor stilstaande opnamen. Sommige spiegelloze camera's bieden een elektronische zoeker (EVF), een klein scherm met hoge resolutie in een oculair dat de optische zoeker van een DSLR simuleert.

Er zijn een paar Canon-camera's die goedkoper zijn dan de Canon EOS Rebel SL3 (bekend als de 250D in Europa), maar ze missen de functies en bouwkwaliteit. Dat komt omdat het een handige 'Guide' opnamemodus heeft, die fungeert als een tutorial en de gebruiker leert hoe hij de camera moet gebruiken via het LCD-scherm. Als die functies bovenaan het verlanglijstje van je camera staan, dan blijft deze beginnersvriendelijke DSLR een aantrekkelijke keuze. De beste DSLR's zijn nog steeds geweldige camera's om vandaag te kopen, met grotere carrosserie├źn, een betere levensduur van de batterij en een enorm scala aan lenzen.

Digital Camera World maakt deel uit van Future US Inc, een internationale mediagroep en toonaangevende digitale uitgever. Canon noch Nikon heeft zelfs twee jaar lang een nieuwe DSLR uitgebracht, met Pentax schijnbaar het enige grote bedrijf dat zich nog steeds inzet voor het formaat. .