Kan de dslr-camera video opnemen?

De digitale spiegelreflexcamera met één lens (DSLR) is uitgegroeid tot een van de meest populaire soorten camera's die tegenwoordig worden gebruikt. DSLR's zijn uitgerust met verwisselbare lenzen.

Kan de dslr-camera video opnemen?

De digitale spiegelreflexcamera met één lens (DSLR) is uitgegroeid tot een van de meest populaire soorten camera's die tegenwoordig worden gebruikt. DSLR's zijn uitgerust met verwisselbare lenzen. Deze camera's staan ook bekend om hun vermogen om high-definition video op te nemen, waardoor ze een favoriet zijn bij zowel amateur- als professionele filmmakers. Door hun aard laten dslr-camera's je niet toe om door de zoeker te kijken bij het opnemen van video.

Dit komt omdat het spiegelkastmechanisme van een DSLR moet worden opgetild en de zoeker moet blokkeren om te zien wat er door de lens komt. Dit maakt waarschijnlijk niet veel uit als je binnenshuis fotografeert, maar op een zonnige dag heb je het misschien moeilijk om te zien wat er op je scherm staat. Dit is waar spiegelloze camera's beginnen te schijnen. dslr-camera's en andere geavanceerde camera's maken niet alleen stilstaande beelden, maar ook high-definition video.

De HD-video-optie heeft echt de mogelijkheden van een digitale camera geopend. Met een DSLR creëert een breed scala aan lenzen interessante effecten en de resolutie van moderne DSLR's maakt video van uitzendkwaliteit mogelijk. Het gebruik van een microfoon op je camera helpt je audio aanzienlijk te verbeteren en je video veel aantrekkelijker te maken. In iets meer dan een jaar kon Sony de A7s maken, een echt revolutionaire camera bij weinig licht, en een tweede versie maken die 4k-opname en verhoogde framesnelheden toevoegde.

Als u een DSLR als webcam op een Mac-computer wilt gebruiken, moet u eerst twee verschillende programma's downloaden waarmee u dit voor elkaar kunt krijgen. Ik gebruik een Sennheiser draadloze lavmicrofoon en sluit die rechtstreeks in de camera aan met een mini-audio-ingangsadapter die is gekoppeld aan de XLR-kabel die uit de microfoon komt. Het voeren van een videogesprek vanaf een computer of het maken van een videozelfstudie over een bepaald onderwerp is de afgelopen decennia mogelijk gemaakt door webcams die beelden van hoge kwaliteit kunnen opnemen. Om dit probleem op te lossen, kunt u proberen een aantal krachtige webcamopnametools te gebruiken die betere opties voor audio-opname bieden.

Als je de hele dag gaat fotograferen op een schoudertuig, Glidecam of Steadicam, wil je waarschijnlijk geen gigantische camera zoals de URSA mini of zelfs een grotere DSLR gebruiken. In plaats van software te gebruiken om van een DSLR een webcam te maken, probeer dan een eenvoudig apparaat genaamd AJA U-TAP dat alle HDMI-signalen omzet naar USB 3,0. Deze methode om van een DSLR-camera een webcam te maken, kan worden gebruikt met Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen, hoewel je voor elk besturingssysteem een andere software moet kiezen. Wijzig de videoresolutie in 1920x1280 pixels of meer als uw camera hogere resoluties ondersteunt en stel de framesnelheid in op 30 fps.

Als geld geen probleem is, is het de camera waar je voor moet gaan, dankzij specificaties zoals niet-bijgesneden 4K-video met maximaal 60 fps. De Nikon D850 is al enkele jaren de te verslaan DSLR, en met zijn mix van sensor met hoge resolutie, uitstekende bediening en scala aan functies is hij aantoonbaar nog steeds de koning van de sector. Afhankelijk van de mogelijkheden van uw camera kan de autofocusoptie u aanspreken, maar op het gebied van videografie is het niet iets dat een gewoonte wordt gemaakt. Een andere uitdaging bij het opnemen van video (ongeacht het soort camera dat je gebruikt) is om vloeiende en vloeiende camerabewegingen te krijgen wanneer je een statief gebruikt.

Hoewel spiegelloze camera's meestal de plaats zijn waar de meeste technologische vooruitgang plaatsvindt, valt er veel te zeggen voor een solide DSLR, omdat ze meestal goedkoper zijn en een veel bredere selectie lenzen hebben. Sommige DSLR-modellen kunnen niet als webcams worden gebruikt, daarom is het belangrijk om te controleren of uw camera deze optie biedt.