WAAROM DUTCH CREATIVE?

Dit zijn tijden die meer dan ooit vragen om creativiteit. Nederland barst van creatief talent, terwijl opdrachtgevers de weg naar het creatief talent dat bij ze past niet altijd even makkelijk weten te vinden. BIS Publishers lanceert daarom Dutch Creative, het ultieme platform voor het uitbreiden van je creatieve netwerk en het matchen van creatieve bureaus, freelancers en opdrachtgevers.

WAT IS DUTCH CREATIVE?

Dutch Creative geeft creatieven de mogelijkheid hun projecten op een visuele manier vindbaar te maken voor iedereen die op zoek is naar creatief werk en creatief talent. Gebruikers van de site kunnen op allerlei handige manieren projecten selecteren die ze willen bekijken. Daarnaast kun je ook zoeken op de maker of het bureau en krijg je contactgegevens, bureauinfo en alle projecten van die maker.

Dutch creative is gratis, dus niets weerhoud je ervan om je projecten te plaatsen.

WAT ZIJN DUTCH CREATIVE NETWORKS?

Binnen Dutch Creative kunnen steden, creatieve verzamelgebouwen, beroepsorganisaties en creatieve platformen netwerkportals aanmaken voor de creatieve bedrijven binnen het eigen netwerk. Zo kan een gemeente bijvoorbeeld voor de lokale opdrachtgevers het aanbod van creatieve bureaus binnen de gemeente gemakkelijk ontsluiten. Of kunnen de ‘bewoners’ van creatieve bedrijfsverzamelgebouwen zich gemakkelijk vindbaar maken. Zelf een netwerk starten? Mail naar bionda@dutch-creative.nl

WAT ZIJN CURATOREN?

Iedere maand vragen we een invloedrijk persoon uit de creatieve wereld of een opdrachtgever om zijn of haar favoriete projecten van Dutch-Creative te selecteren. Zij kiezen vervolgens de leukste, spannendste en/of meest opvallende projecten uit hun eigen specifieke werkgebied. Upload dus snel je werk en word ook gevonden door deze curatoren!

WAT ZIJN PRO-ACCOUNTS?

Dutch-Creative is een gratis dienst om de creatieve industrie overzichtelijk in beeld te brengen. Creatieven worden zo gemakkelijk gevonden door opdrachtgevers. Om écht alle mogelijkheden van de site te benutten en nog beter zichtbaar te zijn kan je een pro-account nemen voor slechts €7,50 per maand. Hiermee geniet je van vele extra voordelen zoals ongelimiteerd projecten uploaden, meer beelden, hogere ranking en een eigen circle-pagina. Klik hier voor de volledige lijst van voordelen!

WAT ZIJN CIRCLES?

Samen sta je sterker dan alleen. Daarom komt Dutch-Creative nu ook met Circle-pagina’s waarin je laat zien met je samenwerkt. Zo slepen jullie samen nog grotere opdrachten binnen! Je kan tot maximaal 10 samenwerkingspartners selecteren en de gezamenlijke projecten worden automatisch getoond. De circle-pagina’s zijn voor iedereen zichtbaar, maar om een circle-pagina aan te maken heb je een Pro-Account nodig. Meld je dus direct aan!  

WAT ZIJN AANBEVELINGEN?

Niets is zo krachtig als de persoonlijke aanbeveling van bijvoorbeeld een oud-opdrachtgever. Verzamel daarom de beste quotes en plaats deze op je eigen profielpagina. De aanbevelingen zijn voor iedereen zichtbaar, maar om de aanbevelingen op je pagina te plaatsen heb je een pro-account nodig. Meld je dus direct aan!

WIE GEBRUIKT DUTCH CREATIVE?

 • marketeers
 • communicatieprofessionals
 • art directors en art buyers
 • design managers
 • researches
 • (cultureel) ondernemers

WAAROM PLAATSEN CREATIEVEN EN BUREAUS HUN PORTFOLIO OP DUTCH CREATIVE?

 • om gezien te worden als opdrachtgevers naar bureaus zoeken
 • om gezien te worden als opdrachtgevers searchen op gemaakt werk voor een specifieke klant, een branche of binnen een specialisatie
 • om gezien te worden binnen de netwerken
 • om gezien te worden door collega's, jong talent en andere bezoekers en punten te scoren op meest gewaardeerd en meest bekeken

WAARVOOR GEBRUIKEN OPDRACHTGEVERS DUTCH CREATIVE?

 • een snelle visuele scan van actueel creatief werk
 • vinden van talent
 • maken van een short list
 • design research en kennis van het aanbod van creatieve makers 
 • inspiratie en overzicht